Kılıçdaroğlu, Romanlar Buluşmasına Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy’de Romanlarla Buluşma etkinliğine katıldı.

Kılıçdaroğlu, “Hangi koşullarda olursa olsun bütün yurttaşlarımızı, kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, beraber ve birlikte yaşayacağız. Çünkü bu güzel ülkeyi beraber ve birlikte kurduk” dedi.

Atatürk Yaşam ve Spor Köyü Tesisleri’nde gerçekleştirilen Romanlarla Buluşma etkinliğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Romanlar Federasyonu Marmara Bölgesi Genel Başkanı Serdar Özbayraktar, CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Çetin Soysal, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Roman Federasyonuna bağlı dernekler ile binlerce Roman uyruklu vatandaş katıldı.

Romanlarla Buluşma etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Roman Çalıştayı'nın sonuçları okundu. Yapılan açılış ve sunumların ardından sahneye çıkan İzmir Roman Ateşi Grubu göstericilerden tam not aldı.

Dans gösterisinin ardından sahneye çıkan Romanlar Federasyonu Marmara Bölgesi Genel Başkanı Serdar Özbayraktar, burada bir konuşma yaptı. TOKİ’nin kentsel dönüşüm projesini eleştirerek sözlerine başlayan Özbayraktar, “Ben barınacak yer değil yaşayacak yer istiyorum. Kültürümle, öz benliğimle, dostlarımla, kardeşlerimle barınmak için değil, yaşayacak yer için” diye konuştu.

Kültürlerine özgü barınma yerlerinin tesis edilmesini talep eden Özbayraktar, “Kentsel dönüşüme evet ama böyle barınmak için dört duvar arasına beni atarsan bu kentsel dönüşüm yerin dibine batsın” dedi.

Romanların birlikteliğine dikkat çeken Özbayraktar, “Birlikten kuvvet doğar, birlikte olabilirsek hiç kimse bizi ne kırabilir nede bölebilir. Bölünmemek için biz ant içtik ve bu andımızı yerine getireceğiz. Yeter artık yeter, bundan sonra hiç kimse Roman topluluğunu siyasi partisinin arka bahçesi olarak görmesin. Ben Romanı bir kilo bulgurla, bir kilo pirinçle, bir kilo baklavayla kandırırım devri bitti. Artık bundan sonra sadece seçen değil seçmen olmak istiyoruz” diye konuştu.

Ardından sahneye davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bu güzel davetiniz için bütün Roman kardeşlerime şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Hangi koşullarda olursa olsun bütün yurttaşlarımızı, kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, beraber ve birlikte yaşayacağız. Çünkü bu güzel ülkeyi beraber ve birlikte kurduk” dedi.

Roman Çalıştayı sonucunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Çalıştayınızın sonuçlarını az önce kürsüde okudular. Biliyorum eğitimi sorununuz var ve çocuklarınız sağlıklı eğitim almıyor. Bunun için mücadele edeceğiz. Konut sorununuz var onu da biliyorum. Kentin içinde sizleri yerinizden söküp kendin varoşlarına atıyorlar. TOKİ konutlarında oturmaya zorluyorlar. Yapacağınız şu; bahçeli konutlar olacak ve Roman kardeşlerimiz kendi kültürlerini bahçeli konutlarında oturarak sürdürecekler. Sağlık sorunlarınız var biliyorum, iş sorunlarınız var biliyorum. Artık makarna, bir kilo pirinç istemiyoruz, biz iş istiyoruz iş diyorsunuz. Evet işiniz olmalı, aşınız olmalı, huzur içinde beraberce, özgürce bu ülkede yaşamalıyız, yaşayacağız. Bu kararlılığımızı sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Romanlar Buluşması programı, Romanlar Federasyonu Marmara Bölgesi Genel Başkanı Serdar Özbayraktar’ın katılımlarından dolayı Kılıçdaroğlu’na plaket takdim etmesiyle son buldu. Romanların sevgi gösteriyle uğurlanan Kılıçdaroğlu ayak üstü vatandaşlarla sohbet ettikten sonra buradan ayrıldı.
Kaynak: İHA