Mhp Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Siyasi partiler rekabet eder. Rekabetimizi bu millete daha iyi hizmetlerle yapalım. Rekabetimizi bu milletin adını silmekle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kazımakla bu milletin diniyle diyanetiyle oynamakla yapmayalım" dedi.

Vural, MHP Yakutiye İlçe Başkanlığı tarafından Erzurum Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen "Türkiye Nereye Gidiyor Konferansı"nda çözüm sürecini eleştirdi.

Terör örgütü PKK mensuplarına iş vadedildiğini öne süren Vural, "Bu toprağı ekmek, bu topraktan geçinmek suç oldu ama bu topraklara ihanet etmek, bu topraklara kan kusmak çözüm oldu, umut tablosu oldu. Taltif edilecekler beyefendiler. Allah bilir PKK'yı da profesyonel ordu diye alırlar. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Genelkurmay Başkanı teröristbaşı oldu, PKK terör örgütünün teröristbaşı bugün AKP'nin yol arkadaşı oldu. Ne günlere kaldık" diye konuştu.

Çözüm ve barış adı altında pazarlama yapıldığını savunan Vural, "Neyi, nasıl çözüyorsunuz, çözüm nedir" sorularına cevap alamadıklarını söyledi.

Anadolu'yu dolaşarak konferanslar verdiğini dile getiren Vural, şunları kaydetti:

"Ben sadece ve sadece bu coğrafyayı vatan yapan milletimin değerlerini konuştum. Ben sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sizlerle paylaştım. Burada siyaset yapmadık. Ben inanıyorum ki bu temel değerler ekseninde ister AKP'ye oy versin, ister CHP'ye oy versin, ister Saadet Partisi'ne, isterse Demokrat Parti'ye oy versin bizi biz yapan değerlere tutunmalıyız. Siyasi partiler rekabet eder. Rekabetimizi bu millete daha iyi hizmetlerle yapalım. Rekabetimizi bu milletin adını silmekle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kazımakla bu milletin diniyle diyanetiyle oynamakla yapmayalım."

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA