Turizmciler, Almatı'ya akın etti

Orta Asya'nın en büyük turizm fuarı olan KIFT (Kazakistan Uluslar arası Turizm Fuarı) renkli görüntülere sahne oldu.

Turizmciler, Almatı'ya akın etti
Kazakistan'ın kültür başkenti Almatı Atakent Fuar ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen fuara bu sene 43 ülkeden 200'den fazla firma stant açtı. Üç gün boyunca açık kalan fuara Türkiye'nin yanı sıra 19 devlet 'ülke standı' açtı.

Fuara Kazakistan'da yerleşik Türk turizm firmaları; Türkiye, Tayland, Rusya, BAE, Yunanistan'dan firmalar başta olmak üzere toplam 43 ülkeden firma iştirak etti.

Fuarda Türkiye standına yoğun ilgi gösteren ziyaretçilere Türk lokumu ikramının yanı sıra hat sanatı yazıları hediye edildi.

Fuar ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Türkiye'nin Almatı Turizm Ataşesi Nilgün Kılıçaslan, THY ile Air Astana arasında imzalanan anlaşmaya dikkat çekti. Kılıçaslan, önümüzdeki Mayıs ayında yürürlüğe girecek anlaşması sonrası, Kazak yolcuların İstanbul merkezli dünyanın çeşitli destinasyonlarına taşınacağını kaydetti.

Türk yetkili, bunun Kazak yolcular için çok büyük bir imkan olacağını ifade etti. Geçen sene yaklaşık 380 bin Kazak ziyaretçinin Türkiye'yi ziyaret ettiğini ifade eden Kılıçaslan, bu rakamın anlaşma ile daha da aratacağını beyan etti. Kılıçaslan, bu sene için Türkiye'yi ziyaret eden Kazak turist sayısında yüzde 20 artış beklediklerini vurguladı.