Sügav, Beslenme ve Sağlıklı Yaşamı Masaya Yatırdı

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın, (SÜGAV) düzenlediği “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi”nde beslenme ve sağlıklı yaşam ilkeleri değerlendirdi.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV), beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda uluslararası bir zirve düzenledi.

Yurtiçi ve yurtdışından alanlarında uzman bilim insanlarını bir araya getiren “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi”, Türkiye’de bugüne kadar beslenme konusunda düzenlenen en kapsamlı organizasyonlardan biri olduğu ifade edildi. İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleşen zirvede, beslenme ve sağlıklı yaşam konularında yapılan araştırmalar, toplumun bilgilendirilmesi ve bu alandaki sorunların tespiti ile çözüm önerileri üzerinde duruldu. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ne, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jozef Kokini, Hohenheim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Med. Hans Konrad Biesalski ve Aarhus Üniversitesi’nden Prof. Dr. Klaus G. Grunert katıldı.

Türkiye’de toplum beslenmesi ve halk sağlığı konusunda uzmanlaşan Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, beslenme ve sağlık ilişkili politikaların belirlenmesindeki temel yaklaşımları anlattı.
Kaynak: İHA