Öğrenciler Hz.Muhammed İçin Yarıştı

Atatürk Anadolu Lisesi'nin organize ettiği Ordu Merkez ilçe liseler arası “Hz Muhammed’in Hayatı” konulu bilgi yarışması gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan bilgi yarışmasına il merkezinde bulunan 13 liseden 8'i katıldı.

20 sorunun sorulduğu yarışmada Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Özel Atlaş Lisesi soruların tamamını bilerek 200 puanla başa baş bitirdiler. Yedek soruyu bilen Ordu Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 210 puanla birinci, Özel Atlaş Lisesi 200 puanla ikinci, Ordu Atatürk Anadolu Lisesi 190 puanla üçüncü oldu. Fatih Anadolu Lisesi ve İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi de dördüncülüğü paylaştı.

Okul Müdürü Yüksel Acar, yarışmanın amacını şu sözleriyle anlattı: “Ordu valimizin başlattığı 'Ordu Okuyor' Kampanyasını genişleterek destek vermek. İkincisi İlk defa bu sene İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün proje olarak sunduğu 'Değerler Eğitimi'nin önemini vurgulamaktır. Peygamberi tanıyan bir insan elbette onun getirdiği ahlaki değerleri öğrenecektir. Asıl olan bu değerlerin toplumun tüm kesimine eğitim vasıtasıyla yayılmasını sağlamaktır” dedi.

Ordu’da ilk kez düzenlenen Hz Muhammed’in hayatı ile ilgili bilgi yarışmasına 360 kişilik AKM salonunu dolduran öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi.

Yarışmada birinci olana Milli Eğitim Müdürlüğü'nü temsilen Arif Öztürk çeyrek altın ve plaketini, ikinci olana İl Müftü Yardımcısı Kemal Menceloğlu üçüncü olana da İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Akkoz verdi.

Yarışma sonrasında Özel Sahil Kolejli üçüncü sınıf öğrencisi Eylül Yılmaz’ın '40 Yaşında' şiiri izleyicilere duygu yüklü anlar yaşattı.
Kaynak: İHA