Ktü'den Midyat'taki Öğrencilere Yardım Kampanyası

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yardımlaşma Platformu, Midyat'taki Pelitli ilköğretim okuluna yaptığı yardımlarla gönül köprüsü oluşturdu.

KTÜ Yardımlaşma Platformu Platformu Kulübü Başkanı Mesut Menderes Karaboğa, AA muhabirine KTÜ Yardımlaşma Platformu altında bir araya gelerek organize olduklarını ve kuzeyden güneye yardım elini uzatarak, kültürel geziler, etkinlikler düzenleyerek yardımları hak sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

Adıyaman, Ağrı, Diyarbakır, Erzurum, Mardin ve Trabzon'daki 6 ile yardım toplamak ve daha geniş kitlelere ulaşmak için kermes gibi etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Karaboğa, şunları söyledi:

"Amacımız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "gönül köprüsü projesi" ile çözüm sürecine destek amacıyla, kuzeyden güneye dostluk köprüsü oluşturmaktır. KTÜ'deki öğrencilerle birlikte oluşan 47 öğrenci gurubuyla birlikte Midyat'a geldik. Güneydoğu bölgesindeki yoksul çocuklar için yardım kampanyasını ilk ayağını Midyat ilçesine bağlı Pelitli İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yardıma ihtiyacı olan okullara, eğitim materyali, kırtasiye, kitap, öğrencilere kıyafet, ayakkabıdan oluşan yardım paketlerini temin edip, tespit edilen okullara gidip teslim ediyoruz. Yardım paketlerini ulaştırırken de tarihi ve kültürel zenginliklerimizi görüyoruz."

KTÜ Yardımlaşma Platformu öğrencileri daha sonra, Midyat'ın çeşitli yerlerini gezdi.

Muhabir¨Selahattin Erol

Yayıncı: Necdet Doğruyol
Kaynak: AA