Ahmet Reyiz Yılmaz: “Pkk Ermeni Terörüdür”

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, PKK’nın Ermeni örgütü olduğunu savunarak, “PKK Kürt terörü değil Ermeni terörüdür.

Ahmet Reyiz Yılmaz: “Pkk Ermeni Terörüdür”
Kürt’ten terörist olmaz” dedi.

Yazılı açıklama yapan Ahmet Reyiz Yılmaz, hükümete ve MHP’ye uyarılarda bulundu. Yılmaz, “Herkesin elinde bir harita var Kürdistan diye. Kimisi Büyük İsrail diyor, kimisi Kürdistan. O harita ne büyük İsrail, ne de Kürdistan haritasıdır. Bilmeyenler bilsin o harita büyük Ermenistan haritasıdır. PKK Kürt terörü değil Ermeni terörüdür. Kürt’ten terörist olmaz. PKK yıllarca çocuklarımızı katletmiştir. Bu örgüt Kürt değil Ermeni örgütüdür. Ermeniler PKK ile zafer sarhoşu edasındadır. Korkacaksan Ermeni’den kork. Hem siyasette hem bürokrasi hem de medyada çok fazla gizli Ermeni var. Asıl tehlike budur” dedi.

Devletin yasada güçlü olması gerektiğini anlatan Yılmaz, “Başkanlık sistemi isteyen iktidar var. O halde bir teklif sunalım, ‘eyalete hayır başkanlığa evet’ ve bir şart daha koyalım. Amerika’dan ihraç etmeye çalıştığımız başkanlıkla beraber teröre ve masum cana kıyanlara Amerika’da olduğu gibi idam yasası gelsin” diye konuştu.

Yılmaz, açıklamalarında MHP’yi de eleştirerek, şunları söyledi:
“MHP çifte standarttan vazgeçmiyor. Tehlikeli bir şekilde milliyetçi tabanı kullanıyor. MHP tarafından bağrışmanın ve tahrik söylemlerinin zamanlaması çok manidardır. Siz bir tek hamle yaparak 1999’da koalisyonu yıkmak sureti ile Öcalan’ı asılmasını sağlayacakken tuttunuz kurtarma kağıdının altına imza attınız. Neden attınız? Birisi zorla mı attırdı? O gün yıksaydın koalisyonu ve atmasaydın imzayı mecliste alınan kararların hiçbir hükmü kalmaz, Öcalan cehennemin dibine giderdi. 2007’den beri terör suçlarına neden idam için bir yasa teklifi yapmadın? MHP, AK Parti ile beraber iki dönemdir mecliste değil mi? Bir tane terör suçlarına karşı idam yasası geri gelsin diye yasa tasarısı sundular mı? Hayır. Kendiniz mecliste yan gelip yatacaksınız sonra 18 yaşında sübyanları tahrik edip sokakta yasa yapmaya çalışacaksınız. O çocukları siz mi büyüttünüz. Bir tane büyütün sonra tahrik edip sokağa salın. Bunlar yanlış işler. Biz bu filmi 12 Eylül öncesi de görmüştük. Şimdi ben size soruyorum bu vatan elden giderken siz ne yapıyordunuz? Adamı asmayıp adada kral yap mecliste 7 yıl yatıp bir yasa sunma şimdi çık sokakta gidin başınızın çaresine bakın bu nasıl bir anlayış anlamak mümkün değil. Milliyetçiler uyanık olmalı ve tahriklere kapılmamalıdır. Kimse bu ülkeyi bölemez. Kürtleri Kürtçülük konusunda tahrik edecek davranışlardan uzak durmakta büyük yarar var.”
Kaynak: İHA