Üst Geçitin Başlangıç Tarihi Belli, Bitiş Tarihi Boyalı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafında ihale edilerek 1 Haziran 2012 tarihinde yapımına başlanan 'Akıncılar Karayolu Alt Geçidi ile Hilal Aktarma İstasyonu' inşaatının bitiş tarihi karartıldı.

İnşaatın devam ettiği bölgede bulunan tabelada, bitiş zamanını gösteren yerin beyaz boyayla boyanarak kapatılması dikkat çekti.
İBB Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Daire Başkanlığı'nın projesini üstlendiği Akıncılar Karayolu Alt Geçidi ve Hilal Aktarma istasyonunun yapım işini 10 milyon 921 bin 538 lira ihale bedeli ile ATAK İnşaat Şirketi kazandı. Şirket, projenin inşaatına 1 Haziran 2012 tarihinde başladı.

Alt geçit ve aktarma istasyonu inşaatı devam ederken projenin detaylarının yer aldığı tabelada, ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Tabelada yüklenici firma, ihale bedeli, işin adı, işe başlama tarihi gibi detaylar yer alırken işin bitiş tarihinin karartıldığı görüldü.

Projenin bitiş zamanını gösteren tabeladaki yazının üzeri, beyaz boyayla kapatıldı.
Devam eden inşaat nedeniyle vatandaşların da büyük sıkıntı çektiği ifade ediliyor. Özellikle havanın karardıktan sonra köprü altında alkol alanlar ve sokakta yatmak zorunda kalanlar nedeniyle korkarak geçtiklerini söyleyen mahalle sakinleri, inşaatın bir an önce bitmesini istedi. Vatandaşlar projenin bitiş tarihinin üzerinin kapatılmasını ise "Umarız bu proje de İzmir'de yıllardır bitirilemeyen işlere dönmez. Tabelada en azından bitiş tarihi olsa işin ne zaman biteceğine dair kafalarımızdaki soru işaretleri kalkar." sözleriyle değerlendirdi .