Turgut Özal Parkı Hizmete Girdi

Türkiye’nin 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 20. yıl dönümünde Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan park hizmete girdi.

Turgut Özal Parkı Hizmete Girdi
Şanlıurfa’nın Ulubatlı Mahallesi'nde bulunan eski Çarşamba Pazarı olarak da bilinen 42 dönümlük alan üzerinde yapılan Turgut Özal Parkı çalışmaları tamamlandı. Engellilerin kullanımına da uygun bir şekilde yapılan parkın bir köşesine Şanlıurfa Zihinsel Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Bedih Satoğlu tarafından asılan devasa pankartla Fakıbaba’ya teşekkür etti.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın adına yapılan parkın içerisinde engelli çocuk oyun alanından 820 metre koşu parkuruna, su gösterileri, şelale, kaskatlı havuz, amfi tiyatro alanı, yarasa çadırları, pergole, kemerli gölgelikler, engeliler için akülü araç pisti, kay kay pisti, spor kompleksi, fitnes alanı ve çocuk oyun alanları gibi daha bir birinden güzel mekanlar bulunuyor.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Turgut Özal Parkının Şanlıurfa'daki en prestijli parklardan biri olduğunu söyledi.

Turgut Özal Parkının mükemmel bir park olduğunu aktaran Fakıbaba önümüzdeki günlerde resmi açılışını yapacaklarını belirtti.

Bu senenin sonunda imar alanında yeşil olarak görülen bütün parkların bitmiş olacağını aktaran Fakıbaba " Tabi bu bir takım oyunu. Yani başta başkan yardımcım, müdür arkadaşlarım ihaleye verdiğimiz firmada çalışan arkadaşlar, firma sahipleri onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Açılışını da bütün Urfalı hemşerilerimle beraber yapacağız.Hakikaten çok güzel bir Urfa ortaya çıkıyor. Öte yandan Haleplibahçe Parkı çalışmamız da hızla sürüyor. ”şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA