Sağlık-sen İzmir Şube Başkanı Atçı: “döner Sermaye Dağıtım Sistemi Adil Olmalı”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Recep Atçı, döner sermaye dağıtım sisteminin adil hale getirilmemesi durumunda cerrahi hekimlerin ameliyatlara girmeyeceğini, tüm sağlık çalışanlarının da iş yavaşlatma eylemi başlatacağını bildirdi.

Sağlık-sen İzmir Şube Başkanı Atçı: “döner Sermaye Dağıtım Sistemi Adil Olmalı”
Atçı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, son çıkan döner sermaye yönetmeliğiyle özellikle devlet hastanelerinde çalışan hekimlerin büyük hak kayıplarına uğradığını belirtti.

Döner sermaye yönetmeliğinin hastaneler, bölümler ve branşlar arasında muazzam bir adaletsizliğe yol açtığını, bunun da çalışanları mutsuz ettiğini dile getiren Atçı, "Performans sistemi artık miladını doldurdu. Hekimler her ay artık performans durumu hesabı yapar hale geldi. Branşlar arasında ciddi sıkıntılar var. Özellikle cerrahi branşların puanları çok yetersiz. Haliyle sorumluluk ve stres tutan bu cerrahi branşlarda çalışan hekimlerimiz çok düşük döner sermaye almaktalar. Bunların, özellikle de cerrahi branşların mutlaka bir revizyondan geçirilmesi gerekiyor. Girdilerde artış var. Hastanelerin zaruri harcamalarında dahi döner sermayeden kesintiler yapılıyor. Hastaneler arasında da döner sermaye ödemeleri değişiyor, personelin aldığı maaşlar arasında uçurum farklar oluşuyor. Aynı işi yapan, aynı puanda olan kişilerin aldığı ücretler değişiyor. Artık bu performans ve döner sermaye dağıtım sistemi tamamen gözden geçirilmeli" dedi

Sağlık Bakanlığı'nın döner sermaye ve performans adaletsizliklerine çözüm bulmaması durumunda bu durumdan en çok etkilenen cerrahi hekimlerin ameliyat yapmamaya varacak eylemlere başlayacağını ifade eden Atçı, tüm sağlık çalışanlarının da durumlarının düzeltilmesini işleri yavaşlatarak bekleyeceklerini belirtti.

Atçı, şunları kaydetti:
"Bakanlığın mutlaka sahayı dinlemesi lazım. Ankara'da sadece bakanlıktan bu işlerin götürülmesi doğru değil. Ona göre sahanın sesine kulak verilerek bizzat sahada çalışma yapılması lazım. Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının haklarını geriye götüren düzenlemelere müsaade etmeyecek. Sağlık çalışanlarının mutlu olduğu bir yönetim tarzına kavuşmak için her türlü mücadeleyi ortaya koyacağız."
Kaynak: İHA