Kayseri Emniyet Müdürü Aydın Açıklaması

Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, il genelinde trafik kaza sayısının azaltılması için yoğun bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Polisevinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Aydın, trafik terörü yüzünden çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Trafik kazalarının azaltılmasında herkese görevler düştüğünü dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Maalesef şehrimizin en önemli sorunlarından biri trafik kazaları. Trafik kazalarındaki hata oranı yüzde 98'le insana ait. Ortada kaza falan yok. Ortada insanların birbirini öldürmesi var. Dünyada trafik kazalarında ilk ondayız. Her yıl Felahiye gibi bir ilçemizi mezara gönderiyoruz. 2012 yılında Kayseri'de 111 kişi trafik kazasında olay yerinde hayatını kaybetti. 2013 yılında bugün itibariyle ise 28 kişi trafik kazasından öldü. Trafik kazaları hepimizin milli bir sorunu. Bunun azaltılması için herkesin ele verip çalışması gerekiyor. Biz emniyet müdürlüğü olarak diğer kurumlarla irtibat halinde çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız kaza ve ölüm sayılarını en aza indirmek. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz."

Aydın, yaz aylarını gelmesiyle birlikte mahalle aralarında kaçak olarak satılan torpil, maytap gibi patlayıcılara karşı da ailelere uyarılarda bulundu.

Muhabir: Mustafa Önal

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA