Çankaya Belediye Başkanı Tanık Açıklaması

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyenin yeni hizmet binasıyla ilgili, "24 saat yaşayan ve ışıl ışıl olacak binamız, çevresi için de güven oluşturacak" dedi.

Tanık, Çankaya Belediyesinin yeni hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, daha önceleri SSK Binası olarak bilinen yapıya "Emek Hizmet Binası" adını verdiklerini söyledi.

Binadaki tadilatın yüzde 99 seviyesinde tamamlandığını belirten Tanık, çalışmalar kapsamında elektrik ve su tesisatı başta olmak üzere havalandırma, iklimlendirme ve yangın sistemlerinin de en modern sistemlerle yenilendiğini kaydetti.

Binanın Ziya Gökalp Caddesi ile İnkılap Sokak'a bakan cephelerinde çevre düzenlemesinin devam ettiğini bildiren Tanık, "Belediyemizin bazı birimleri yeni binamıza taşındı. Mayıs ayının vergi ayı olması dolayısıyla tahsilatla ilgili birimlerin yerini şimdilik değiştirmedik. Binanın Sakarya Caddesi girişinden itibaren ilk dört katında vatandaşların sıkça kullandığı birimleri olacak. 24 saat yaşayan ve ışıl ışıl olacak binamız, çevresi için de güven oluşturacak" diye konuştu.

Tanık, çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından binayı 18 Mayıs'ta törenle açmayı planladıklarını ifade ederek, yaklaşık 2 bin 500 kişinin çalışacağı binanın Kızılay'a ekonomik ve sosyal açıdan hareketlilik getireceğini söyledi.

Muhabir: Özcan Yıldırım

Yayıncı: Eda Ay
Kaynak: AA