Ak Parti Burdur Milletvekili Yıldırım Açıklaması

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, Burdur'a yapılması planlanan adliye binasının bütün projelerinin tamamlandığını, ihalenin 27 Mayıs 2013'de yapılacağını bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Karasenir Mahallesi'nde yapılması planlanan Burdur Adalet Sarayı'nın bir an önce tamamlanmasını istediklerini kaydetti.

Yıldırım, yapılacak adalet sarayının 10 bin metrekare kullanım alanına sahip olacağını, binada 1 ağır ceza mahkemesi ve duruşma salonu, 2 asliye ceza mahkemesi ve duruşma salonu, 2 sulh ceza mahkemesi ve duruşma salonu, 2 asliye hukuk mahkemesi duruşma salonu, 2 sulh hukuk mahkemesi ve duruşma salonu, 1 aile mahkemesi ve duruşma salonu, 1 başsavcı odası, 10 savcı odası, 1 adalet komisyon odası, 2 icra müdürlüğü, 1 icra kadastro mahkemesi ve duruşma salonu bulunacağını bildirdi.

Açıklamasında, "Burdur Adliyesi'nin bütün projeleri tamamlandı. 27 Mayıs 2013'de ihalesi yapılacak" bilgisine veren Yıldırım, adalet binası içerisinde PTT, banka şubesi, kafeterya, açık cezaevi satış reyonu, yemekhane, açık ve kapalı otopark bulunacağını, yeni adliye binasıyla mahkemelerin daha rahat çalışma imkanına kavuşacağını kaydetti.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA