Sütlüoğlu: İşçilerimiz Sendikanın Grev Kararına Karşı Grev Yapmıştır

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Tek Gıda-İş Sendikası’nın grev kararına karşı Çaykur işçisinin duyarlı davrandığını ve ‘greve karşı grev’ yaptığını söyledi.

İmdat Sütlüoğlu, yaklaşan 2013 yılı yaş çay kampanyası öncesi Çaykur Genel Müdürlüğü’nde gazetecilerle bir araya geldi.
Sütlüoğlu, Tek Gıda-İş Sendikası ile Çaykur ve Kamu İşverenleri Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması ardından pazartesi günü uygulamaya konulan ve aynı günün akşamı sona eren grev hakkında açıklamalarda bulundu. Sütlüoğlu, "Tek Gıda-İş Sendikası’nın grevi başlamadan sona ermiştir. İşçimiz sendikanın grev kararına karşı grev yapmıştır. İşçimiz sendika yönetiminin bölgede kaosa yol açacak sorumsuzluğu karşısında duyarlı davranmıştır. Ben Bu sorumsuzluğa cevap vermeyen tüm işçi arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Fabrikamızda 7 bini mevsimlik, 2 bin 687’i kadrolu olmak üzere toplamda 9 bin 687 işçimiz işbaşı yapmıştır. Mazeretlerinden dolayı işbaşı yapmayan 198 işçimiz de bu günlerde işbaşı yapacaktır.” dedi.

Artık gündemlerinde grevin olmadığına dikkat çeken Sütlüoğlu, “Yaklaşan 2013 yılı yaş çay kampanyasıyla alakalı hazırlıklarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Sendika ile yeniden bir görüşmemiz olmayacaktır. Grev öncesinde bir anlaşma yapabilirdik ancak maalesef çok katı bir tutum sergilediler. Artık Çaykur ile sendika arasındaki ilişkiler grevden önceki gibi olmayacaktır. Sendika, üye işçisinin desteğini kaybetmiştir. Artık sendika bizimle pazarlık edebilecek bir güçte de değildir. Sendikanın asıl hedefinin işçilerin hakkını savunmak değil, onların aidatları peşinde koşmak olduğunu işçilerimiz görmüştür.” diye konuştu.

Sütlüoğlu, üreticilerin merakla beklediği ‘Çayda Randevulu Sistem’ projesini bu yıl hayata sokacaklarını ve yaş çay alım kampanyasını erken başlatacaklarını da sözlerine ekledi.