Muşlu Çiftçiler Diyarbakır Tarım Fuarı'na Katıldı

Muşlu çiftçiler, Diyarbakır’da düzenlenen 2013 yılı 5. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katıldı.

Muşlu Çiftçiler Diyarbakır Tarım Fuarı'na Katıldı
23-27 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan fuar organizasyonu TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde gerçekleştiriliyor
Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi (TÜYAP) ve Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliği ile Gıda, Tarım ve hayvancılık Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Diyarbakır Gıda, tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve KOSGEB’in destekleriyle düzenlenen fuar, Ortadoğu tarım sektörünün bölgedeki en büyük buluşması olarak nitelendiriliyor.
Diyarbakır’da düzenlenen fuara Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı’nın organizasyonu ile Merkez ve İlçelerden yaklaşık 60 çiftçi katıldı.

Muş İl Müdürlüğü ve Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanlığı'nca ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyona İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Salih Özmen, Ziraat Odası Başkanlığı yetkilileri, Koyun Keçi Birliği Başkanlığı yetkilileri, Muşlu çiftçiler ve Tarım personelleri katıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kılıçoğlu, “Gıda tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bu yıl katıldığımız 2. Fuar organizasyonumuz. Geçtiğimiz haftalarda Malatya İlinde düzenlenen Tarım Alet ve Makineleri Fuarına da çiftçilerimizle beraber katıldık. Bu yıl D.Bakır’ da 5.si gerçekleştirilen Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı’na Muşlu çiftçilerimiz, birlik başkanlarımız ve teknik personellerimizle katılıyoruz. Bu tür organizasyonlarda sponsor olarak kurumumuz ve çiftçilerimize destekte bulunan birlik başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Fuarlarda çiftçilerimiz, bilinçli tarım ve hayvancılık için yeni teknik bilgiler ve alet ekipmanları tanıma fırsatı bulmaktadırlar. Her geçen gün fuarlara ilginin arttığını fark ediyoruz. İl Müdürlüğü olarak, elimizden geldiğince bu tür organizasyonlara çiftçilerimizin katılımını sağlayarak, onların modern çağın gereklerine göre Tarımsal konularda bilinçlenmelerine katkı yapmayı düşünüyoruz. Tarım ve hayvancılığın gelişmesinde, teknolojinin gereklerinden faydalanarak hem zamandan hem de kaliteden ödün vermeden daha modern tarım ve hayvancılığı Muş'ta hayata geçirmeyi arzu ediyoruz.” dedi.