Melih Arat: Dünyayı Sıradan Değil,sıra Üstü İnsanlar Şekillendiriyor

Kişisel gelişim uzmanı Melih Arat, dünyayı sıradan insanların değil, sıra üstü insanların şekillendirdiğini söyledi.

Melih Arat, Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şubesi'nin Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) konferans salonunda düzenlediği 'Alışkanlıklarımızı Sorgulama ve Özgür Düşünme' konulu bir konferansta konuştu.

Dünyayı şekillendiren ve yön veren insanların sıra üstü kişiler olduğunu belirten Arat, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) dünyada her alanda güç ve söz sahibi olmasında en önemli etkenin, sıra üstü kişilerin fazlalığı olduğunu söyledi.

Günümüzde en güçlü silahın bilgi olduğunu anlatan Arat, sıra altı, sıradan insanların dünya şekillendirme ve yön verme adına bugüne kadar bir gayretlerinin görülmediğini kaydetti.

İnsanoğlunun dünyaya bir defa geldiğini ve ikinci defa gelme şansının olmadığına dikkat çeken Arat, yaşanan ömürde iyi bir iz bırakmak için sıradan insan olma yerine sıra üstü insan olmak için gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Arat, sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD'de bugün her alanda söz sahibi ise sıra üstü insanların çok olmasına bağlı. Bu Avrupa’da olmadığı için her alanda söz sahibi olamıyor. ABD'nin ülkeleri topla tüfekle almasına gerek yok. Ürettiği ürünler hayatımızın her alanında var. Artık günümüzde bilgiyi kullanmaya bağlı güç dengeleri değişiyor. ABD'yi ikinci sırada Çin ve üçüncü sırada Japonya takip ediyor. Bugün İskandinav ülkesi Finlandiya ürettiği bir dünya markası ürünüyle dünyada var olduğunu gösteriyor. Mantığımız almadığı her şeyi sorgulayalım. Sorgulamadan sıra üstü insan çıkmaz. Sıra üstü insanlar özgür kafalarla oluşur."
Bir dönem kısa süreliğine Afganistan'da bir okul ziyaretinde bulunduğunu ve okulda eylül ayının ortasında ders işlendiğini görünce şaşırdığını belirten Arat, okul idarecisine neden okul tatil değil diye sorunca kışın Kabil'de 3 ay yollar karla kaplanıyor, öğrenciler okula gelmede zorlanıyor hem de okulun ısıtma sistemi yok onun için 3 aylık süreyi yazın eğitimle gideriyoruz diye cevap vermesine şaşırdığını kaydetti.

Arat, dünyanın en geri ülkesinde bile bu durum sorgulandığına göre Türkiye'de de özgür kafaların çoğalması için aklın almadığı her şeyin sorgulanması gerektiğini söyledi.

Konferans bitiminde İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, katkıları için Manavgat MYO Müdürü Doç.Dr. Hacer Sert Bakır'a plaket verdi. Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şube Başkanı Fatih Kaplan da konferans için Melih Arat'a plaket takdim etti.