Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün Açıklaması

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Pazar liderliği bizim için çok önemli. Mükemmel ürünler üretiyoruz, çok başarılı işler yapıyoruz. Bunun için 11 yıldır pazar lideriyiz" dedi.

Yenigün, bayi ziyaretleri kapsamında geldiği Muğla'da, Ford Helvacıoğlu Plaza'da düzenlediği basın toplantısında, bayileri gezerek "iyi işler ve bol kazanç dilemeyi, ortamı görmeyi" amaçladıklarını belirtti.

Ekonominin çok güzel ve başarılı gittiğini vurgulayan Yenigün, "İnşallah bir problem olmayacak. Bu yılın satış rakamlarında öngörülerimiz, 780-800 bin civarında otomotiv ürünü satılması üzerineydi. Ama son rakamlarda görünüyor ki bu daha da artacak. 2011 yılını yakalar mıyız, bunu önümüzdeki dönem gösterecektir ama en azından 2011 ile 2012 arasındaki bir rakama oturacağı gözüküyor. Yani 800-850 bin civarında bir sanayi olacak gibi gözüküyor" dedi.

"Tarihimizin en fazla ürününü piyasaya çıkardığımız yılı yaşıyoruz. Önümüzdeki 12 ay içerisinde yeni ticari araçlarımızı piyasaya sunacağız. 15 ayda 15 yeni model piyasaya süreceğiz" diyen Yenigün, şöyle devam etti:

"Ziyaretlerde bayi sahiplerimizden birincilik sözü alıyoruz. Helvacıoğlu, çok önem verdiğimiz bir bayimiz. 3 yerde faaliyet gösteriyor. Yılın ilk 3 ayındaki satış rakamları bizi çok memnun etti. Ford markasıyla bir numaraya oturmuş durumdalar. Geçen yıl zaten kıl payıyla kaçırılmış bir birincilik vardı. Bu yıl birinciliği alacaklarını söylemişlerdi. İlk 3 ay sonuçlarına göre bunu başaracaklarını gösterdiler."

Organizasyonlarında her bayinin ayrı önemi ve özelliği bulunduğunu dile getiren Yenigün, "Bu özellik geçmiş yıllara dayanır. Zor dönemlerde, kriz dönemlerinde hep birbirimize destek olmuşuzdur. Başka şirketlerde bunu bulamasınız. Bayilerimizle pazarda söz sahibiyiz. Pazar liderliği bizim için çok önemli. Mükemmel ürünler üretiyoruz, çok başarılı işler yapıyoruz. Bunun için 11 yıldır pazar lideriyiz" diye konuştu.

Ford Helvacıoğlu Genel Müdürü Mustafa Ünal, toplantı sonunda Yenigün'e çini işlemeli cam şekerlik, Yengün de Ünal'a şirketin Kocaeli fabrikasında işçiler tarafından elle yapılan ve geçen yıl piyasaya sunulan araç maketi hediye etti.

Yenigün, daha sonra çalışanlarla görüştü.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA