Ford Otosan 15 Ayda 15 Yeni Model Piyasaya Sürecek

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şirket olarak 11 yıldır Türkiye'de otomotiv sektörünün lideri olduklarını söyledi.

Ford Otosan 15 Ayda 15 Yeni Model Piyasaya Sürecek
Yenigün,"Tarihimizin en fazla ürününü piyasaya çıkardığımız yılı yaşıyoruz. Önümüzdeki 12 ay içerisinde yeni ticari araçlarımızı piyasaya süreceğiz. 15 ayda 15 yeni model piyasaya süreceğiz." dedi.

Haydar Yenigün, Muğla Bayii Helvacıoğlu Oto Plaza'yı ziyaret etti. Ziyarette Helvacıoğlu Otosan'ın kurucusu Mehmet Emin Ünal, oğulları Mustafa Ünal ve Melih Ünal da hazır bulundu.
Muğla'nın yöresel halk oyunları gösterilerini izleyen Yenigün, Plaza'da incelemelerde bulundu. Türkiye'deki tüm bayileri göreve geldiğinden bu yana ziyaret ettiğini aktaran Yenigün, 11 yıldır otomotiv sektöründeki liderliklerini bundan sonrada sürdürmek istediklerini ifade etti.

Ford Otosan olarak bayileriyle aile gibi olduklarını dil getiren Yenigün, "Bayimizle birlikte yılın son dönemine kadar yine en başta gireceğiz ve yine pazar lideri olacağız. 11 yıldır pazar lideriyiz. Bunun içinde mükemmel ürünler üreterek çok başarılı işler yapıyoruz. Ne kadar ürün üretseniz de bayiler olmadan bunları müşteriyle buluşturamazsanız başarı gelmez. 2013 yılının gerek Türkiye otomotiv pazarı için gerekse Ford Otosan olarak çok başarılı bir yıl olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Ekonominin gidişatının çok başarılı olduğunu kaydeden Yenigün, "Önümüzdeki dönemi de çok kuvvetli görüyoruz. Bu yılın satış rakamları bizim öngörülerimiz 780–800 bin civarında otomotiv ürünü satılması üzerineydi. Ama son rakamlarda görünüyor ki; bu daha da artacak. 2011 yılını yakalar mıyız, önümüzdeki dönem gösterecektir ama en azından 2011 ile 2012 arasındaki bir rakama oturacağı gözüküyor. Yani 800–850 bin civarında bir sanayi olacak gibi gözüküyor. Tarihimizin en fazla ürününü piyasaya çıkardığımız yılı yaşıyoruz. Önümüzdeki 12 ay içerisinde yeni ticari araçlarımızı piyasaya süreceğiz. 15 ayda 15 yeni model piyasaya süreceğiz." ifadelerini kullandı.

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün, Muğla Bayii Mustafa Ünal'a Kocaeli tesislerinde şirket çalışanları tarafından elle yapılan altın sarısı minibüs maketi hediye etti.