Afganistan’da Kaçırılan Türk İşçinin Annesi: Üç Gündür Uyuyamıyorum

Afganistan'da kötü hava koşulları nedeniyle Taliban bölgesine zorunlu iniş yapan helikopterde rehin alınan 8 Türk işçiden 35 yaşındaki Erkan Kaya’nın Adana'daki ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Afganistan’da Kaçırılan Türk İşçinin Annesi: Üç Gündür Uyuyamıyorum
Afganistan'daki Türk firmasında inşaat kalıpçısı olarak çalışan 3 çocuk babası Erkan Kaya'nın, merkez Yüreğir ilçesi, Yenidoğan Mahallesi’nde oturan ailesi kaçırılan işçilerin serbest kaldığına dair müjdeli haberi bekliyor. Üç gündür ağlamaktan göz pınarlarının kuruduğunu belirten Kaya’nın tansiyon hastası annesi Türkan Hanım (49) aralarında oğlunun da yer aldığı kaçırılan Türk işçilerinin bir an önce kurtarılmasını talep etti. Devletin ilgili birimlerini yardıma çağıran Türkan Kaya, “Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve Afganistan Devlet Başkanı’nın yavrularımızı kurtarmalarını bekliyoruz. Ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Çocuklarımızın hayatından endişe ediyoruz. Son üç gündür uyku uyumuyorum. Perişan haldeyiz, evlat acısı yaşamak istemiyorum. Oğlumun sağlıklı bir şekilde evine gelmesi için dua ediyorum.” dedi.

Erkan Kaya’nın eşi Sultan Kaya ise kocasının 6 aydır Afganistan’da inşaat kalıpçısı olarak çalıştığını ifade etti.

Erkan’ın geçen hafta telefonda 23 Nisan’da Türkiye’ye kesin dönüş yapacağını ilettiğini anlatan Sultan Kaya, “Çalıştığı şirket yetkilileri bizi aradı; Taliban’ın mecburi iniş yapan helikopterdeki Türk işçilerini rehin aldığını bildirdi. Şirket bize tam olarak ne olduğunu, ne olacağını izah etmiyor. Günde bir kez arıyorlar. Habersizlikten televizyon ve internetti takip ediyoruz. Hiçbir şey yok. Başbakandan tek bir kelime duymadık. Kendi evladı olsaydı böyle sakin durur muydu? Kendisini bizlerin yerine koysa…” diye konuştu.

Kaynı Serkan Kaya’nın Dışişleri Bakanlığı ile görüştüğünü dile getiren Sultan Kaya, “Sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edilse de; burada içimiz rahat değil. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. İşçilerin sırtında Amerikalı askerlerin kıyafeti varmış, deniliyor. Kesin dönüş yapacak birisinin üstünde niçin Amerikan askerlerinin kıyafetleri olsun. Niye böyle yalan, yanlış haberler yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Kaya’nın ilkokul 5. sınıfa giden oğlu Zekeriya ise bir an önce babasına kavuşmak istediğini belirtip, gözyaşı döktü. Babasının fotoğraflarını elinden düşürmeyen 7 yaşındaki kızı Hilal ise onu çok özlediğini ve gelecek anı sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.