Mersin’de Chp ve Add’den Alternatif Tören

İçel'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, resmi törenin ardından alternatif bir tören düzenleyerek Atatürk anıtına çelenk koydu.

Mersin’de Chp ve Add’den Alternatif Tören
23 Nisan kutlamaları kapsamında ilk tören, sabah Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törenin resmi bölümüne CHP’liler ve ADD’liler ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.

ADD İçel Şubesi üyeleri alana, büyük bir Türk bayrağı açıp 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek kendi çelenkleriyle girerken, CHP’liler de üzerinde Atatürk resminin bulunduğu tişörtler giyerek geldi. CHP İçel milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer ile CHP İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’ın da katıldığı törende, önce resim törene katılan CHP ve ADD’liler, daha sonra da alternatif tören düzenledi.

Sık sık ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ şeklinde slogan atan grup, resmi törenin ardından bir süre marş söyledi.

Grup, resmi törenin sona ermesi ve protokol üyelerinin alandan ayrılmasıyla CHP İl Başkanlığı ve ADD Şubesi tarafından düzenlenen alternatif tören için Atatürk anıtı önünde toplandı. Burada CHP İl Başkanı Akar ile İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu ve ADD Şube Başkanı Saadet Bilir, Atatürk anıtına ayrı ayrı kendi çelenklerini sunarak saygı duruşunda bulundu.

CHP İl Başkanı Akar, burada yaptığı açıklamada, “Bugün 93. kuruluş yılını kutladığımız yüce TBMM’yi sonsuza kadar yaşatma kararlılığımızı bir kez daha Türk milleti önünde gösteriyoruz. Büyük Atamızın çocuklarımıza armağan ettiği bu bayramın tüm ülke insanıyla coşku içinde kutlanamamasının acısını çekiyoruz. İçimizin buruk olduğunu yüce Türk milleti önünde haykırıyoruz. Uğruna canlar verdiğimiz vatan toprağımızda bayrak için demokrasi için her cefayı bir kez daha çekmekten hiç ama hiç çekinmeyeceğiz” dedi.

CHP ve ADD üyeleri, alternatif kutlamanın ardından olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA