Marmara Depremi'ni Similatörle Yaşadılar

Türkiye çapında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ak Sigorta işbirliğinde yola çıkan deprem simülatörü, depremle ilgili bilgilendirme çalışması yapmak üzere Bolu'ya geldi.

Deprem TIR'ı sabah saatlerde Highway Alışveriş Merkezi'nin önünde konuşlandı. Marmara Depremi'nin bir benzerinin taklit edildiği similatörü, Bolu Vali Yardımcısı Cemal Polat, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağca, Bolu Afet Turizm İl Müdürü Hasan Erdoğan ve Bolu Dağı A.Ş Genel Müdürü Hasan Umur da denedi.
Similatör ile ilgili bilgiler veren Akut Gönüllüsü Özden Canbaz, "Ak Sigorta ve Arama ve Kurtarma Derneği'nin birlikte yaptıkları hayata devam projesinin dördüncü yılındayız. İlk 3 yılında 30 il 150 ilçe dolaşarak 3 milyon insana ulaşıldı, 45 bin kilometrede yol yapıldı. 4. projedeki amacımız ise 22 ilçe 22 il dolaşarak 1 milyon insana ulaşmak. Bolu'ya geldik. Faaliyetlerimize başladık. Afet bilinçlendirme semineri düzenledik. Bunun haricinde similatörümüz her yarım saatte bir faaliyetine devam edecek. Öncesinde deprem ile ilgili öncesi ve sonrası ile ilgili bilgilendirmede bulunuyoruz. Similatörümüze aldığımız vatandaşlarımızla deprem anında korunma biçimlerini uygulayarak similatörümüzü faaliyete geçiriyoruz. Buradaki hedefimiz bugün olabildiği kadar çok vatandaşımıza ve çocuğumuza ulaşmak. Deprem öncesi alınacak tedbirlerle ilgili bilgiler vermek." dedi.