"sessiz Bahçe" Projesinin Protokolü İmzalandı

Bayburt Belediyesi'nce Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na sunulan "Sessiz Bahçe" projesinin protokolü imzalandı.

KUDAKA'nın 2013 yılı Mali Destek Programları kapsamında mali destek almaya hak kazanan projenin imza törenine, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, KUDAKA Bölge İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Burak Çelik, izleme ve değerlendirme uzmanı Berat Ersen Yaşar ve proje koordinatörü Ziya Aydın katıldı.

Protokolü imzalayan Polat, Bayburt'ta turizm sektörünü geliştirerek bölge ekonomisinin güçlenmesine ve refah düzeyinin yükselmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan projenin hayata geçeceği yaklaşık 30 dönüm alan üzerinde peyzaj çalışmalarıyla birlikte tarımsal aktivite alanları ve yürüyüş parkurları oluşturulacağını belirtti.

Polat, 15 bin metrekarelik mesafelerde 3 ayrı yürüyüş ve bisiklet parkurunda geziler düzenleneceğini ifade ederek, "Bir ailenin ikamet edebileceği kapasitede 15 konut nitelikli bungalov ile 1 sosyal tesis nitelikli bungalov yapılacaktır. Projede, sportif ve kültürel aktivitelerin gerçekleştirilebileceği spor alanları ve çocuk oyun alanları ile rekreasyon alanlarının oluşturulması planlanmıştır" dedi.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA