Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Çözüm Süreci'ne ilişkin olarak, "Bugüne kadar diğer sorunların çözümünde de biz muhalefeti yanımızda görmedik ama muhalefete rağmen birçok konuları çözdük. Şimdi gözüken o ki çözüm süreci de muhalefete rağmen çözülecek" dedi.

Erdem, Nevşehir'deki parti programı dönüşünde ziyaret ettiği Kırşehir Hılla Gölü Nilüferli Parkı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırşehir'in, ülkenin birliği ve bütünlüğü açısından önemli merkezlerden biri olduğunu söyledi.

Çözüm Süreci, yeni anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemi ile ilgili olarak, teşkilatlara eğitimler verdiklerini ifade eden Erdem, "Önümüzde çok önemli günler var. Önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel yönetimler seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimi, arkasından da milletvekili seçimi var. Onlardan da daha önemli olan, şu anda içinde bulunduğumuz Çözüm Süreci de en az bunlar kadar önemli. Çözüm sürecinin halka mal edilmesi ve halkın kafasında varsa bir takım tereddütler, onları giderme noktasında teşkilatımıza önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

AK Parti iktidarının en önemli hedefinin Türkiye'deki terör sorununu bitirmek olduğunu vurgulayan Erdem, bu konuda önemli mesafe alındığını, sürecin son derece iyi gittiğini dile getirdi.

Çözüm Süreci'nin hem Türkiye'de hem yurt dışında büyük bir hassasiyetle takip edildiğini anlatan Erdem, şöyle devam etti.

"Geçmişte başka ülkeler de bunları yaşamışlardı. Bu süreçleri yaşamışlar çözmüşler ya da çözemeyenler de var. İnşallah biz de bu süreci iyi yöneteceğiz. Birçok ülkede mesela İngiltere'de, İspanya'da terörle mücadelede muhalefetle iktidarı birlikte hareket eder halde görürüz. Ama Türkiye'de tam tersi. Bugüne kadar diğer sorunların çözümünde de biz muhalefeti yanımızda görmedik ama muhalefete rağmen birçok konuları çözdük. Şimdi gözüken o ki, çözüm süreci de muhalefete rağmen çözülecek. Kamuoyu yoklamalarına bakılınca, daha çözüm süreci konuşulmaya başlandığındaki halk desteği yüzde 58'dir. Şu anda, son yapılan kamuoyu yoklamalarında ise bu rakamların çok daha yüksek olduğunu görüyoruz. Zaten halkın arasına girdiğimiz zaman da biz bunu hissediyoruz."

Erdem, çözüm süreciyle halktaki terör kaygılarının ortadan kalkmaya başladığına işaret ederek, "2010 yılındaki halk oylamasında yine muhalefet 'istemezük' dedi.

Halka rağmen dediler. Ama halk AK Parti'nin o gün halka sunduğu önerilere destek verdi. Yüzde 58 oyla Anayasa değişikliği yapıldı. Muhalefet o gün halkın bu yaklaşımını okuyamadığı gibi bugün de bu halkı okuyamıyor'' diye konuştu.

Erdem, önlerinde bir seçim olduğunu anımsatarak, bu seçimin bir bakıma sürece destek verenlerle vermeyenlerin yarışı olacağını ve AK parti'nin halkın desteğiyle iyi bir netice alacağına inandığını ifade etti.

Ekrem Erdem, Hılla Gölü Nilüferli Parkı'ndaki açıklamalarının ardından, kent merkezindeki Aşık Paşa ve Ahi Evran-ı Veli'nin türbeleri ile Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etti.

Ziyaret programına, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya da katıldı.

Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız

Yayıncı: Ersin Altınsoy
Kaynak: AA