Büfeler İçki Satmadı Kahvehaneler Ücretsiz Çay Servisi Yaptı

Peygamber Efendimizin dünyaya gelişlerinin 1442’inci yıldönümü nedeniyle Daday’da bulunan esnaf ücretsiz saç traşı ile çay servisi yaparken, büfeler kepenklerini kapattı.

Büfeler İçki Satmadı Kahvehaneler Ücretsiz Çay Servisi Yaptı
Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya gelişlerinin 1442. yıldönümü Daday İlçe Müftülüğünün düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların ilk ayağı çarşı meydanında İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi tarafından Mehteran gösterisiyle oldu. Mehteran gösterisinin ardından Kastamonu Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasının 1’incisi Muhammed Kamil Tekinalp tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Ayrıca, Kutlu Doğum Haftası kapsamında berberler hafta boyunca ücretsiz saç tıraşı yaptı. Kahvehaneler müşterilerine Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ücretsiz çay servisi yaparken, en güzel örneği büfeler gösterdi. İlçede bulunan Tekel büfeleri ve alkollü içecek satışı yapan büfeler, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle hafta boyunca kepenklerini kapatarak alkol satışında bulunmadı.

Dadaylı vatandaşlar, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kahvehanelere, berberlere ve alkol satışı yapmayan büfelere teşekkür ederek, bu uygulamanın tüm ülke geneline örnek olması temennisinde bulundu. Dadaylı vatandaşlar, kutlamaların en güzel şekilde Peygamber Efendimize yakışır bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek, bu etkinliklerin daha da genişletilmesini istedi. Vatandaşlar kadar işyeri sahipleri de, yaptıkları uygulamanın ileriki yıllarda devam etmesini sağlayacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA