Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu, Denizli’den Memnun Ayrıldı

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, ‘Çözüm Süreci’nde herkesin kendilerini alkışlasın ‘aferin’ desin hiç kimsenin kafasında kuşku olmasın diye bir şeyin söz konusu olmayacağını böylesi şeylerin ancak diktatörlüklerde olduğunu bu açıdan Denizli’nin muhteşem bir örnek olduğunu söyledi.

Denizli'de bulunan Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu, dokumaları ile ünlü Buldan ilçesini ziyaret etti. Ziyarette heyetten Başkan Vekili Avni Özgürel, üyeler Fehmi Koru, Hasan Karakaya yer aldı. Bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Heyet, daha sonra çarşı esnafı ile fikir alışverişinde bulundu. Son olarak Buldan El Sanatları Merkezi’ni gezdi.

Temasların ardından Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu, Denizli’deki incelemelerini gazetecilere değerlendirdi. Başkan Vekili Özgürel, yeni döneminde gerçekleşecek olan iç barışın ve değişimin toplum katında ilk defa tartışmasının, tartışılıyor olmasının meydana getirdiği bir ilgi olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Özgürel, “Protestoyu da bir ilgi olarak görüyorum. Sadece ben değil bütün arkadaşlarımız öyle. Herkes alkışlasın herkes aferin desin hiç kimsenin kafasında kuşku olmasın böyle bir şey zaten söz konusu değil. Bu ancak böylesi şeyler diktatörlüklerde olur. O bakımdan ben herkesin serbestçe düşüncesini her platformda kuşkularını da güven duygularını da ifade ediyor olmasını sağlıklılık işareti olarak görüyorum. Denizli bunun muhteşem bir örneği oldu bizim için inşallah bütün iller Denizli gibi olur diye düşünüyorum.” dedi.

Heyet üyesi Koru da Buldan'da çok sıcak bir ilgiyle karşılaştıklarını bunu da temsil ettikleri barış misyonuna bir ilgi olarak gördüklerini belirtti.

Koru, “Buradaki insanlarımız Türkiye'nin geneline de yansıyacak barış havasında kendilerinin de yararlanacağını pekala biliyorlar. Yararlanmasalar bile neticede Türkiye'ye gelecek olan böyle bir barışın ülkenin bütününü daha iyi ufuklara yönlendireceğinin farkında herkes. Bu bakımdan da bizim temsil ettiğimiz bu barışçı misyonu desteklediklerini ifade etmekten çekinmiyorlar. Ben Denizli'de gördüğümüz bu sıcak ilginin Türkiye'nin bütününde yaşandığının farkında olunmasını istiyorum." diye konuştu.

Hasan Karakaya ise Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu'na seçildiğinde bir Egeli olarak 'Ege insanı sadece sevdiği bir insanla tokalaşmakla yetinmez aynı zamanda onu kucaklar' diye düşündüğünü açıkladı.

Karakaya, “Gerek İzmir gerek Denizli ziyaretleri beni haklı çıkardı gerçekten çok sıcak bir ilgi gördük. Avni Bey’in söylediği gibi elbette tenkitler eleştiriler, endişeler olacaktır zaten onlar olmasa idi biz buralarda olmazdık. Bu endişeleri gidermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gerek havası gerek insanı ile bu sıcak atmosferin bütün Türkiye'ye yayılmasını temenni ediyorum, diliyorum ve bunun için dua ediyorum.” şeklinde konuştu.

Buldan ziyaretinin ardından Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu, İstanbul'a hareket etmek üzere Denizli'den ayrıldı .