Yök Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, Bazı Üniversitelerin Öğrenci Konsey Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Bu ülkenin üniversiteleri, vatandaşları, aydınları olarak çözüm sürecine mutlaka ama mutlaka pozitif katkılar sağlamalıyız" dedi.

Çetinsaya, Alanya ilçesine bağlı Türkler beldesindeki bir otelde düzenlenen 2. Üniversiteler Bölge Toplantısı kapsamında öğrenci konsey başkanlarıyla bir araya geldi.

Çetinsaya, burada yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden itibaren üniversitelere ziyaretler yaptığını, rektörlerle, öğretim üyeleriyle ve öğrencilerle diyalog halinde olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda bölge toplantıları gerçekleştirdiklerini anlatan Çetinsaya, toplantılarda öğrencilerin, üniversitelerin sorunlarını tartıştıklarını, çözüm önerileri ürettiklerini, fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Tüm paydaşlarıyla bir masa etrafında toplanmayı ve çalışmaları değerlendirmeyi önemsediklerini dile getiren Çetinsaya, Alanya'da rektörlerle, öğretim üyeleriyle, öğrencilerle ve son olarak öğrenci konsey başkanlarıyla buluştuğunu belirtti.

Bu toplantıların farklı bir önemi daha bulunduğunu vurgulayan Çetinsaya, Türkiye'de çözüm sürecinin başladığını söyledi.

Türkiye'nin önemli bir dönüm noktasından geçtiğine işaret eden Çetinsaya, "Bu ülkenin üniversiteleri, vatandaşları, aydınları olarak çözüm sürecine mutlaka ama mutlaka pozitif katkılar sağlamalıyız. Ülkemizin içinde bulunduğu bu süreçte bizlerin, bu ülkenin aydınlarının, öğrencilerinin, akademisyenlerinin birlikte hareket etmesi, sürece katkı sunması ve bu süreçten katkı alması gerekiyor" diye konuştu.

Süreçte üniversitelere ve öğrencilere büyük görevler düştüğüne dikkati çeken Çetinsaya, çözüm sürecine katkıda bulunulması noktasında kampüslerin, dershanelerin, toplumun birer laboratuvarı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA