Söke’nin Köylerinde Temizlik Hareketi Başladı

İlçe Kaymakamlığın başlattığı, Söke Belediyesi tarafından destek verilen ”Köylerimizde Yüreklerimiz Gibi Tertemiz Olsun” kampanyasına pilot köy seçilen Söke’ye bağlı Demirçay Köyünde başladı.

Söke’nin Köylerinde Temizlik Hareketi Başladı
Kaymakamlık, Söke Belediyesi ve Söke Tema Gönüllüleri ile Söke Lisesi öğrencileri Demirçay Köyüne adeta çıkartma yaptı. Kaymakamlık bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ilçe Kaymakamı Mehmet Demirezer’in eşi Derya Demirezer’in müdürlüğünü yaptığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İlçe Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında Demirçay Köyünde köy kahvesinde önce çevre eğitimi sunumu, ardından köyün sokaklarında katı atık temizliği yapıldı.

Köy kahvesindeki sunuma köy sakini kadınlar ve gençler katılırken sunumda Aydın Tema Başkanı Mehmet Özdemir, Söke Belediyesi Çevre Mühendisi Lütfiye Öner ve Kimya Mühendisi Şefika Katipoğlu, doğanın korunması konusunda köy sakinlerine bir saatlik bilgilendirme sunumu yaptılar.

Köy kahvesindeki sunumun ardından Söke Lisesi öğrencileri, Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yunus Özyol ve yönetimindeki Söke Belediyesi Temizlik Ekipleri Demirçay Köyünün sokaklarını dolaşarak köyün çöplerini toplarlarken; köye geri dönüşüm çöp bidonları bırakıldı.

Mehmet Özdemir ve Aydın Tema yöneticilerinin yanı sıra Söke temsilcisi Ömriye Demirkol ve tema gönüllülerinde katıldığı etkinlikte Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Derya Demirezer, öğrencilerle birlikte saksılara çiçek dikip köyü süslerlerken köy kadınlarına mevsimlik çiçekler hediye ettiler.

Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, proje kapsamında önümüzdeki günlerde diğer köylere de ziyaret edileceğini söyledi.

Projeden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Demirçay Köy muhtarı Hüseyin Kulaksız, Söke Kaymakamlığına ve Söke Belediyesine teşekkür etti.
Kaynak: İHA