Ölen 12 Kişiden 5'inin Gönüllü İtfaiyeci, 4'ünün İlk Yardım Ekibinden Olduğu Bildirildi

ABD'nin Teksas eyaletindeki gübre fabrikasında meydana gelen patlamada ölen 12 kişiden 5'inin gönüllü itfaiyeci, 4'ünün gönüllü ilk yardım ekibinden olduğu belirtildi.

Patlama sonrasında görevli olarak geldiği West kasabasında gazetecilere bilgi veren Killen İtfaiyesi Şefi J. D. Gardner, olayda hayatını kaybedenlerin 5'inin gönüllü itfaiye eri olduğunu söyledi.

Patlamadan yaklaşık yarım saat önce başlayan yangına müdahale etmek üzere olay yerinde bulunan gönüllü itfaiyeciler için duyduğu üzüntüyü dile getiren Gardner, halen çok sayıda gönüllü itfaiyecinin sahada görev yaptığını belirtti.

Tüm Amerikan halkının, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çaba sarf eden gönüllü itfaiyecilere minnettar olduğunu vurgulayan Gardner, olay sonrasında yaşananlar ve bölgedeki durumla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Patlamada hayatını kaybedenlerden 4'ünün ise gönüllü ilk yardım ekibinden oldukları öğrenilirken, Kimyasal Güvenlik Kurulu'nun da sahada inceleme yapması için araştırma ekibi görevlendirdiği duyuruldu.

Patlamaya yol açtığı sanılan yangının çıkış sebebinin belirlenmesinin ise aylar sürebileceği ileri sürüldü.

Son olarak 12 olarak açıklanan ölü sayısının artmasından endişe edilen patlamada yaklaşık 200 kişi yaralanmıştı. Yaklaşık 20 blok üzerine kurulu ve 2 bin 800 nüfuslu West kasabasının 10 bloku patlamadan etkilenmişti. Kısmen tahliye edilen kasabanın büyük bölümüne giriş ve çıkışlar görevliler haricinde yasaklandı.

Muhabir: Bilgin Şaşmaz

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA