Kocaoğlu: İzmir’de Çiçek Organize Sanayi Bölgesi’ni Kuracağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında 4 milyon adet mevsimlik çiçek, yer örtücü, ağaç ile ağaççık alımına ilişkin protokol imzalandı.

3,5 milyon liralık protokolün imzalanması sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de Çiçek Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bayındır ilçesi Dutluköy mevkiinde düzenlenen imza töreninde konuşan Aziz Kocaoğlu, "Küçük Menderes bölgesinin kalkınması amacıyla 2007 yılından bu yana bölge üreticilerinden toplam 63 milyon 200 bin liralık tarım ürünü satın aldık. Başarıda en önemli pay, kooperatifte, örgütlenmiş çiftçilerdedir. Eğer üretim gücüne tek başına ulaşamıyorsak, üreticileri birleştireceğiz. Böylece kooperatif ya da birlik pazarda büyük oyuncu olur. Bayındır, Türkiye'de çiçekçiliğin başkentidir." dedi.

"ÇİÇEKÇİLERİMİZ İHRACAT YAPAR HALE GELDİ"
Yapılan işin sadece alışveriş veya üreticinin cebine para koymak olmadığını ifade eden Kocaoğlu, "Bugün çiçekçilerimiz ekonomik olarak güçlendi, ihracat yapar hale geldi. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, dışarıya çiçeklerini satıyorlar. Önce Türkiye'ye açıldılar, sıra Avrupa'ya çiçek satmaya ve Hollanda'yla yarışmaya geldi. Hollanda gibi sınırlı toprakları olan bir kentin, denizi doldurarak yaptığı tarımla, böyle verimli ovaları olan bir yerin yarışması iş bile değil. Yeter ki biz birbirimize güvenelim. Yaklaşık iki yıldır Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile İl Tarım Müdürlüğü'nün Arıkbaşı'nda 600 dönüm arazide bir çiçekçilik organize bölgesi kurması için çalışıyoruz. Prosedürler devam ediyor. El birliğiyle İzmir’de Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi'ni kuracağız." diye konuştu.

Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan da ilçede çiçek üretiminin gelişmesine en büyük katkıyı, Büyükşehir Belediyesi'nin sözleşmeli üretim modelinin koyduğunu açıkladı.

Konuşmaların ardından Kocaoğlu ile Sümerkan, 3,5 milyon liralık alımını içeren protokolü imzaladı.