DÜ Öğrencilerinden Öğrencilerin Eğitimi İçin Proje

Dicle Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci, "Yürüyen Sanat" ve "Renkli Dünyalar İçin El Ele" projeleri ile çocukların eğitimine katkıda bulunmak için çalışma başlattı.

Diyarbakır Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı'nda okuyan 12 öğrenci, hazırladıkları proje kapsamında bir okulun ana sınıfını boyadı, dört okulda ise daha önce sinemaya gitme imkanı bulamayan köy çocuklarını sinema ile tanıştırdı.

Grupta yer alan öğrencilerden Revşan Alpaycı, yaptığı açıklamada, hazırladıkları "Yürüyen Sanat" projesiyle Şehit Kazım Şahin, Karaçalı, Mehmet Fevzi Durucan ve Yiğit Çavuş İlköğretim Okulları'nda okuyan ve sinemaya gitme imkanı bulamayan öğrencilere sinema keyfi yaşattıklarını söyledi.

Beraberlerinde götürdükleri sinevizyon ve bilgisayar ile öğrencilere çizgi film izlettiklerini anlatan Alpaycı, "Çocuklardaki sevinci görünce projeyi sürdürmeye karar verdik. Bunun üzerine farklı okullara giderek çocuklarla çizgi film izledik" dedi.

Alpaycı, bu projeyi yürütürken ziyaret ettikleri okullardaki eksiklikleri de tespit ettiklerini anlatarak, hazırladıkları "Renkli Dünyalar İçin El Ele" projesi kapsamında Yiğit Çavuş İlköğretim Okulu'nun ana sınıfını boyadıklarını söyledi.

Amaçlarının çocukların daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Alpaycı, "Okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler de okulun bir sınıfını boyamamızdan mutluluk duydu. Bu projelerde bize destek veren Diyarbakır MYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Türk'e ve öğretim görevlisi Mustafa Aslan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Muhabir: Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA