Talebi Üzerine Kapalı Oturumda İfade Verdi

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 63. duruşmasında, Malatya Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü İsmail Kartal, ''tanık'' olarak çağrıldığı mahkemede, talebi üzerine kapalı oturumda ifade verdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hurşit Tolon dışındaki tutuklu sanıklar, müştekilerle avukatları katıldı.

Duruşmada, uzman jandarma Mehmet Çalışkan ifade verdi. Çalışkan'a davanın tutuksuz sanığı ve tanığı İlker Çınar ile ilişkisi soruldu.

Bir dönem İçel'in Tarsus ilçesindeki jandarma komutanlığında görev yaptığını anlatan Çalışkan, 2007 ile 2011 yılları arasında görüştüğü Çınar'la ilişkisini, 2011 yılında jandarma komutanlığından gelen yazılı tebliğ üzerine kestiğini ileri sürdü.

Çınar'ın kendisine, ''jandarma haber elemanı olduğunu'' anlattığını aktaran Çalışkan, kimlerle görüştüğünü ise söylemediğini belirtti.

Çalışkan'ın ifadesinin ardından Malatya Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Binbaşı İsmet Kartal, ifadesine başvurulmak üzere duruşma salonuna çağrıldı.

Kartal, ifadesini sanıklarla izleyiciler olmadan vermek istediğini belirterek, kapalı oturum talep etti. Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, sanık ve izleyicilerin dışarı çıkarılmasını istedi.

Sanıklar, basın mensupları ve izleyicilerin dışarı çıkarılmasının ardından Kartal, kapalı oturumda ifade verdi.

Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan / Önder Felek

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA