Suikast Zanlılarına Yargıtay 'çete' Dedi

İzmirli işadamına suikast düzenlemek isterken yakalanan sekiz zanlı, 39 aydır yargılanmayı bekliyordu Yargıtay 'çete' dedi.

Suikast Zanlılarına Yargıtay 'çete' Dedi
İzmirli işadamı Teoman Timincioğlu'na suikast düzenlemek isterken polis tarafından son anda yakalanan biri tutuklu 8 kişi, mahkemelerin uyuşmazlığı yüzünden 39 aydır yargılanamıyordu. Bu konuda son sözü söyleyen Yargıtay 5.Ceza Dairesi, olayı suikast kastı olarak değerlendirip sanıkların çete suçundan yargılanması gerektiği yönünde karar verdi. Bu karar işadamı Teoman Timincioğlu ile hukukçularını sevindirdi.

10.Ağır Ceza Mahkemesi 'çete değil' dedi.

Olayı soruşturan özel yetkili Cumhuriyet Savcısı, biri tutuklu 8 sanığın çete suçundan yargılanması için dava açtı. Dava o tarihte Özel Yetkili İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne düştü. Davaya bir yıl bakan mahkeme heyeti, davanın çete kapsamında olmadığını belirterek görevsizlik kararı verdi. Dava bunun üzerine İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme üyeleri, öldürme planı yapılan ve suikast silahının ele geçirildiği olayın çete kapsamında olduğunu belirterek görevsizlik kararı verdi. Her iki mahkemenin uyuşmazlığı üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 5.Ceza Dairesi, olayı suikast olarak değerlendirip sanıkların çete suçundan yargılanmasına karar verdi.Biri tutuklu 7 zanlı önümüzdeki günlerde çete suçlarına bakan İzmir 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacaklar

YAKALANDILAR İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılının Ocak ayında düzenledikleri operasyonda, işadamı Teoman Timincioğlu'nu öldürmek için silahlı örgüt kurdukları iddia edilen çeteye yönelik operasyon düzenledi.

Aralarında amca Oğan Timincioğlu'nun da bulunduğu H.T., Ü.S., C.A., B.D.. O.T. ve E.C.'yi yakaladı. Zanlılardan kalaşnikof tüfek ile biri hayalet silah olarak bilinen iki tabanca, iki kasatura, çok sayıda mermi ele geçirildi.Yakalanan 8 zanlıdan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, sanıklar hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olma, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs, görevi yaptırmamak için direnme, 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 8'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.İzmir 10.Ağır Ceza Mahkemesi, davaya bir yıl baktıktan sonra olayın çete kapsamında olmadığını belirtip görevsizlik kararı verdi. Dava bunun üzerine İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Davaya bakan 5.Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri, öldürme planı yapılan ve suikast silahının ele geçirildiği olayın çete kapsamında olduğunu belirterek görevsizlik kararı verdi. Dosya bunun üzerine Yargıtaya gönderildi. Yargıtay 5.Ceza Dairesi, sanıkların çete kapsamında yargılanması gerektiğine karar verdi. Biri tutuklu 7 zanlı, önümüzdeki günlerde çete davalarına bakan İzmir 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak .
Kaynak: İHA