Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kula Peribacaları Alanında Çalışmalara Başladı

Kula ilçesinin en önemli jeolojik miraslarından biri olan peribacalarının, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin 107. Tabiat Anıtı ilan edilmesinin ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü alanda çalışmalarına başlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kula Peribacaları Alanında Çalışmalara Başladı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, peribacalarında başlatılan çalışmaları incelemek ve Belediye Başkanı Selim Aşkın ile fikir alışverişinde bulunmak için Kula’yı ziyaret etti Bölge Müdürü Bayrak, peribacaları alanında yapılacak olan peyzaj-mimari projesini Başkan Aşkın’la görüşmek ve yerinde incelemek üzere bölgeye geldiğini belirterek, buradaki yatırımı bölgenin kalkınması açısından önemli bulduklarını kaydetti.

Bayrak, "Jeolojik mirasımız olan peribacaları alanını Türkiye'nin 107. Tabiat Anıtı ilan ettik. Bakanlığımız da, bölgenin bir an önce mimari projelerinin hazırlanarak inşaata başlanmasına büyük önem vermektedir. Belediye Başkanımız Selim Aşkın ile proje hakkında fikir alışverişinde bulunduk; bir kez daha peribacaları mevkiini ziyaret ederek projeyi yerinde incelemiş olduk. Kula halkına ve Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Aşkın da, 2012 Aralık ayında Bakanlar Kurulu kararı ile peribacalarının Tabiat Parkı ilan edilmesinin ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü ile birlikte alanda gelişim planı çalışmalarına başladıklarını söyledi Aşkın, şunları dile getirdi: "Peribacaları bölgesi, bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğini koruyarak, manzara bütünlüğünü bozmadan, jeolojik miras unsurlarını koruyarak halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun bir bir tabiat parkı yaratılacaktır. Bunun için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte Gelişim Planı çalışmalarına başladık. Bu plan içersinde bölgenin, Tabiat Parkı sınırları içinde, yörenin arazi yapısı, bitki örtüsü ve peyzaj özelliklerinin doğallığı dikkate alınarak, bölgede uygulanacak olan peyzaj restorasyonu esaslarını belirlemek ve buna uygun mimari projenin hazırlanmasına yönelik olarak arazi üzerinde incelemelerde bulunduk. Hazırlamış olduğumuz ana projede Gediz nehri kenarı, peribacaları girişi olmak üzere 2 noktada çalışmalara başladık. Yol güzergahı üzerinde ise seyir ve dinlenme terasları, kafeterya, kıraathaneler, tuvalet, otopark, satış yerleri yer alacak. "
Kaynak: İHA