Pınarbaşı ve İncesu'da Kutlu Doğum Coşkusu

Hazreti Peygamberin dünyayı şereflendirdiği Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Pınarbaşı'nda ve İncesu'da etkinlikler düzenlendi.

Pınarbaşı Belediye Düğün Salonu'ndaki programa, İlçe Kaymakamı Kamil Aksoy, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, İlçe Belediye Başkanı Dursun Ataş, İlçe Emniyet Müdürü Temel Selman, İlçe Müftüsü Mustafa Açıkalın ile siyasi partilerin ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan İlçe Müftüsü Açıkalın, Hazreti Peygamberi anlamak ve anlatmak için bir araya geldiklerini söyledi.

"Hazreti Peygamber ve insan onuru" konulu bir konferans veren İl Müftüsü Maraşlıgil ise, Hazreti Peygamberin hayatını ve insana yaklaşımını hadisler ışığında ele aldı.

"İnsanoğlu çok şerefli ve onurludur" diyen Maraşligil, "Onur ve haysiyetimizi korumak için Allah bize Kuran-ı Kerim ve peygamberler göndermiştir. Kuran-ı Kerim bize Allah'tan korkun ve emirlerini yerine getirin diyor. Bize düşen görev ise Müslüman olarak Allah'ın emir ve yasaklarına uymak, onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşamaktır" şeklinde konuştu.

İncesu Müftülüğü'nce gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine de katılan İl Müftüsü Maraşlıgil, Hazreti Peygamberin insan onuruna verdiği değeri anlattı.

Konferansa, İncesu Kaymakamı Ercan Öter, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, İlçe Müftüsü Salih Sezik ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Ekip / Esma Aygün

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA