Kadın Çiftçiler, Sağlıklı Gıda Tüketimi Konusunda Bilgilendirildi

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile, Hamamköy’de kadın çiftçilere yönelik Gıda Güvenliği, Gıda Hijyeni, Gıda Muhafaza Yöntemleri ile Peynir ve Turşu Yapımı konusunda eğitimi verildi.

Kadın Çiftçiler, Sağlıklı Gıda Tüketimi Konusunda Bilgilendirildi
Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden gıda mühendisi Ayhan Güzel, ziraat mühendisi Mehmet Şevki Yüzüak, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kurs hocası Sezer Donduran ile kadın çiftçiler katıldı.

Gıda Mühendisi Güzel, besinleri satın alırken, hazırlarken ve pişirirken dikkat edilmesi gereken hususları, gıda muhafaza yöntemlerini anlattı ve sağlıklı gıda tüketimi ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Güzel şunları söyledi: “Üretim ve tüketim zincirinin her aşamasında tarladan-sofraya besin güvenliği sağlanmalıdır. Besin güvenliğinin sağlanması için besinlerin satın alınması, hazırlanması, pişirilmesi ve saklanması ilkelerine uyulması gerekmektedir. Aksi halde besinler sağlığın bozulmasına neden olabilir. Ayrıca besin öğeleri kaybına da yol açar.”
Yaklaşık 35 köylü kadının katıldığı toplantıda kadın çiftçiler, sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimi ile ilgili her türlü soruyu sorarak istedikleri bilgileri elde etme olanağı buldular.
Kaynak: İHA