Canlı yayında gergin 'Fazıl Say' tartışması

Fazıl Say davasını değerlendiren Turgut Kazan'ın bu sözleri Nagehan Alçı ile Nazlı Ilıcak'ı çıldırttı.

Canlı yayında gergin 'Fazıl Say' tartışması
CNN Türk ekranlarında yayınlanan Dört Bir Taraf programında Fazıl Say davası masaya yatırıldı. Programda, Turgut Kazan'ın yaptığı yorumlar Nazlı Ilıcak ile Nagehan Alçı'yı çıldırttı.

Turgut Kazan'ın 'İfade özgürlüğü vazgeçilmez bir değerdir ' diyerek Fazıl Say'ı savunması Nazlı Ilıcak'ı sinirlendirdi. Ilıcak, 'Yalnız burada çok ağır bir hakaret var. Bunu unutmayalım ' diye çıkıştı.

'Hayır ona asla katılmıyorum ' diyen Kazan, Fazıl Say olayını öldürülen Gazeteci Hrant Dink olayına benzeterek, 'Hrant Dink'in 301 ile ilgili sözlerini nasıl yanlış anladılarsa Fazıl Say'ın bu cümlelerini de o şekilde anlıyorlar ' şeklinde konuştu.

'DİNK İLE SAY'I AYNI KEFEYE KOYAMAZSINIZ '

Araya giren Nagehan Alçı, 'Bir dakika siz nasıl anlıyorsunuz?' diyerek Fazıl Say'ın söylediği sözleri okudu ve 'Bu hakaret değil mi? ' diye sordu. Alçı Kazan'a, 'Hrant Dink ile Fazıl Say'ı nasıl aynı kefeye koyarsınız. Siz de bir çarpıtma var ' dedi.

'BEN SİZE YAVŞAK, HIRSIZ, ADİ DİYEBİLİR MİYİM? '


Bunun üzerine Nazlı Ilıcak da, 'Turgut Bey ben size yavşak, hırsız, adi diyebilir miyim? Düşünce özgürlüğü mü bu? Bütün inananlara söylüyor. Hepsine teker teker hakaret ediyor. Orada büyük saygısızlık var. Hakaret ettiğini kabul etmek lazım ' diye konuştu. BEYAZ GAZETE