Obama’dan Boston Patlamalarında Yaralananlara Destek Mesajı

ABD Başkanı Barack Obama, Boston Maratonu’nda meydana gelen patlamaların kurbanları adına düzenlenen törende, ülkenin patlamalarda zarar görenlere destek vermek için birlik olduğunu ifade ederek, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunarak adalet önüne çıkarılacağı sözünü verdi.

Törende yaptığı konuşmada patlamalarda ölenlerin ve yaralananların ailelerine iyi dileklerini sunan ABD Başkanı Obama, yaralananlara, “Sağlığınıza yeniden kavuşmak için çıkacağınız uzun yolculukta şehriniz sizinle olacak, ulusunuz sizinle olacak, ülkeniz sizinle olacak” mesajını vererek, “Şundan eminim ki iyileşecek ve yeniden koşacaksınız” dedi.

Saldırıların Amerikan halkını korkutmadığını söyleyen Obama, “Eğer bizi korkutmayı, dehşete düşürmeyi ve bizi biz yapan, bağlı olduğumuz değerlerden koparmayı amaçladılarsa bunun için yanlış şehri seçtikleri çok açık” şeklinde konuştu.

Obama, saldırıyı gerçekleştirenlere ise “Sizi bulacağız ve adaletle karşı karşıya geleceksiniz” mesajını gönderdi. Obama, konuşmasının ardından yerine geçtikten sonra duygulu anlar yaşadı. Gözyaşlarını silen Obama’yı eşi Michelle Obama teselli etti.

Geçtiğimiz pazartesi günü 117’ncisi düzenlenen Boston Maratonu’nda meydana gelen çifte patlamada 3 kişi ölmüş, 176 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: İHA