Kavak'ta, "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" Konferansı

Kavak'ta, "Hz.Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans düzenlendi.

Kavak Belediyesi ile Kavak Müftülüğü'nün düzenlediği konferansa, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, eski Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kurt, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Prof. Dr. Kurt, İslam kardeşliği devam ettiği sürece, güçlü bir toplumun ilelebet yaşayacağını kaydetti.

İslam kardeşliğinin bütün kardeşliklerden üstün olduğunu vurgulayan Kurt, "İslam kardeşliği soy kardeşliğinden, kan kardeşliğinden de üstündür. Kardeşliğimiz devam ettiği sürece biz bu topraklarda inşallah güçlü bir toplum olarak ilelebet yaşamaya devam edeceğiz. Böylece Allah'ın emirlerini daha iyi yaşama imkanı bulmuş olacağız" dedi.

İnsanın kötü yönlerini, iyi yönlere çevirmesinin sürekli eğitimle olması gerektiğini vurgulayan Kurt, eğitim alan insanın olgun ve kamil bir insan olacağını sözlerine ekledi.

Konferansın ardından Belediye Başkanı Şerif Ün, konuşmacı Kurt'a teşekkür ederek plaket verdi. Ayrıca konferansa katılanlara, yöresel keşkek ikram edildi.

Muhabir: Mustafa Günay

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA