Baü Öğrencilerine Yönelik Teknik Geziler Düzenlendi

Sındırgı Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü 2. sınıf öğrencilerine yönelik İzmir'de bulunan Ege Serbest Bölgesi'ne teknik gezi düzenlendi.

Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sefer Uçak tarafından verilen "Serbest Bölgeler" dersi kapsamında düzenlenen gezide öğrenciler, ESBAŞ Pazarlama Müdür Yardımcısı Güzide Cilasun tarafından karşılandıktan sonra, Antik Araba Müzesini gezdi.

Daha sonra ESBAŞ Kiralama Genel Müdür Yardımcısı Serdal Acar tarafından yapılan "Türkiye'de Serbest Bölgelerin Önemi ve ESBAŞ'ın Yeri" konulu sunumu izleyen öğrenciler, ESBAŞ'ta faaliyette bulunan firmalar hakkında bilgi edinmek üzere tanıtım turuna katıldı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Kulübü öğrencilerine de Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Turyağ A.Ş. tesislerine teknik gezi düzenlendi.

Kimya Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Figen Kurtuluş ile Yrd. Doç. Dr. İsmet Başaran ve Yrd. Doç. Dr. Arzu Gümüş Palabıyık'ın da katıldığı gezide öğrenciler, firma yetkililerinden rafine sıvı yağ ve margarin üretimi hakkında bilgiler aldı.

Öğrencilerin sektör ile ilgili sorularına cevap buldukları gezi sonunda firma yetkilileri, öğrencilere gezi anısına hediyeler verdi.

Kurtuluş, öğrencilerin eğitimleri süresince öğrendikleri bilgilerin, sahada uygulama durumlarını görme ve gelecekteki çalışma alanları hakkında bilgi edinmeleri amacıyla düzenlenen teknik gezilerin gelecek dönemlerde de devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Ramazan Demir

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA