Vali ve Belediye Başkanı Toki Evlerinde İncelemelerde Bulundu

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üyeleri ile birlikte TOKİ tarafından Osmangazi mahallesinde yaptırılan ve 144 sosyal konutun yer aldığı bölgede incelemelerde bulundu.

Vali ve Belediye Başkanı Toki Evlerinde İncelemelerde Bulundu
Vali Halil İbrahim Akpınar ve Başkan Selim Yağcı, incelemeler sonrasında açıklamalarda bulundular. Geliri olmayan vatandaşlar için hayata daha sağlam basmaları için önemli bir kazanım olduğunun altını çizen Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı “Bilecik adına gurur verici bir olay. Toplu konutta oturan diğer hemşehrilerimizin yanında sosyal konutların ayrı uç bir noktada olmasını istemedik. İlimizde çok uç noktalara yapılıp o isimle anılan Göçmen Konutları gibi yerler vardı. Hemşerilerimizin böyle rencide olmalarını istemedik. Bunun için TOKİ bölgesinde bir yer tahsis ettik. TOKİ Başkanlığımız da gerekenden daha iyi bir şekilde konutları yaptı. Geliri olmayan vatandaşlarımızın hayata daha sağlam basmaları noktasında ciddi bir kazanım olacaktır. 144 adet konut Bilecik adına önemli bir yatırım olarak düşünüyorum. Hak sahiplerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Sosyal konutların ihtiyaç sahibi vatandaşlar için adeta piyango gibi olduğunu belirten Vali Halil İbrahim Akpınar ise “TOKİ, Türkiye’nin birçok yerinde uygulamalar yapıyor. Burada da çok güzel bir uygulamayı hayata geçirdi. Alt gelir grubu vatandaşlarımıza yönelik olarak 144 konut inşaa edilmiş durumdadır. Yer, Bilecik Belediyesi tarafından tahsis edilmiştir. Diğer projelerin yanında gayet güzel bir konumda durmaktadır. İçlerinde yaptığımız inceleme sonrasında da normal bir şekilde yapılan konutlardan hiçbir fark yoktur. 55 metrekare olan konutlar küçük aileler için çok kullanışlıdır. Salonu, mutfağı ve iki odası olan daireler gayet güzel bir şekilde hazırlanmıştır. Burada yapılmasında ve yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 146 müracaat var, 144 konutumuz sahipleri belirlenecek. Kiranın üçte biri oranında bir ücret ile vatandaşlarımız ev sahibi olacaktır. Buradaki amaç, sosyal devlet olmanın bir sonucudur. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza çok uzun vadede rencide etmeden ödeyebilecekleri bir oranla konut sahibi olmaları sağlanacaktır. Faizi yok, uzun vadede, peşinat yok adeta piyango gibi. Çiçek gibi bir ortamda güzel güzel yaşama imkânı olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA