Şanlıurfalılar Expo İçin Türkü Söyledi

İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şanlıurfa’nın kurtuluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen geceye katıldı.

Şanlıurfalılar Expo İçin Türkü Söyledi
EXPO 2020 İzmir bayraklarıyla donatılan sıra gecesinde yüzlerce Şanlıurfalı, “İzmir’i seviyoruz, EXPO’yu istiyoruz” tezahüratında bulundu.

İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Koç Ali Al ve çok sayıda Şanlıurfalının katıldığı kurtuluş gecesi, İnciraltı Gurme Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Salonu EXPO 2020 İzmir bayraklarıyla donatan Şanlıurfa Derneği Başkanı Reşat Çardak, kentin adaylığına katkı sunmak ve sahiplenmek adına bunu yaptıklarını söyledi.

Kocaoğlu da, Şanlıurfalıların kentin ekonomik, kültürel ve sosyal hayatına önemli değerler kattığını, duyarlılıklarını EXPO adaylığını da sahiplenerek gösterdiklerini belirtti.

Kıraç ise, toplumun bütün kesimlerinden kentin EXPO 2020 adaylığı konusunda sürekli güçlenen kalıcı bir algının oluştuğunu söyledi.

Kıraç, "İzmirimiz; yerel yönetimleri, sivil toplum örgütleri, bütün halkıyla EXPO 2020 adaylığını içselleştirdi. Çok yoğun biçimde ‘EXPO için ne yapabiliriz, nasıl katkıda bulunabiliriz?’ talepleri geliyor. Hedefimiz çok büyük, projemiz çok önemli, herkesin bir ucundan tutup sahipleneceği bir organizasyon. Şanlıurfa’nın bu şanlı gününün 'EXPO 2020 İzmir' temalı olmasının anlamı var" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA