Kültür Sitesi Yıkımına Başlandı
Çorum’da yıllardır şikayet konusu olan ve içerisinde 130 dükkanın bulunduğu Kültür Sitesi’nin yıkımına başlandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür Sitesi’ne giderek yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Külcü, yıkımla birlikte beton kütleden kurtulduktan sonra sitenin yerine park yaparak bölgeyi Çorumluların istifade edeceği yaşam alanı haline getireceklerini söyledi.
“Buradaki çalışmalar şehirleşme açısından ciddi bir çalışmadır” diyen Külcü, emlak beyan değerleri üzerinden 6 milyon TL, rayiç bedelleri üzerinden ise 15 milyon TL gayrimenkul takası ve üzerine bir miktar para vermek suretiyle Kültür Sitesini devralarak yıkımını başlattıklarını açıkladı.
Parkın önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını ve sonbahar aylarında tamamlanacağını açıklayan Külcü “Parkın kafe olarak kullanılacak yerinin alt katına da sanat galerisi yapmayı planlıyoruz. Fuaye salonu ve sergi salonu ile birlikte bin metrekarelik sanat galerisinin sahibi olacağız” dedi.
