Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bu ülke terör meselesini çözüme kavuşturursa bizi kimse tutamaz" dedi.

Kılıç, bazı programlara katılmak üzere geldiği Sinop'ta, Huriye Boydak Koleji'nin açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Bakan Kılıç, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Bizim ne Türklükten vazgeçmemiz mümkündür ne Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmemiz mümkündür ne de bu coğrafyada bizi bin senedir var eden değerlerimizi terk etmemiz mümkündür" sözleriyle konuşmasına başlayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar Cumhuriyet'in 100. yılına dayalı olarak 2023 hedeflerini koymak ve 100. yılı bugünden planlamak hiçbirinin aklına gelmedi. Anadolu'ya Sultan Alparslan'ın girişinin bininci yıl dönümü olan 2071'e hedefler koyup, Anadolu'ya girişimizin bininci yıl dönümü vizyonunu oluşturmak hiçbirinin aklına gelmedi. Cumhuriyetçilik namına mangalda kül bırakılmadı, milliyetçilik namına da mangalda kül bırakılmadı ama Cumhuriyet'i kuvvetlendirmek, milleti, milletin özgürlüklerini, milletin hukukunu tahkim etmek üzere, bir tek hamle gerçekleştiremediler. Şimdi yaptıkları bir tek şey var, çözüm sürecine karşı direnmek, çözüm sürecini engellemek, çözüm sürecini sabote etmek. Biz teröre taviz verecek bir iktidar değiliz."

Bakan Kılıç, konuşmasının ardından diğer protokol üyeleriyle okulun açılış kurdelesini kesti. Kılıç, okula ismi verilen Huriye Boydak ve Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Boydak'a plaket takdim etti.

-"biz o bedeli ödemeye hazırız"-

Kılıç, daha sonra Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nin açılışını yaptı.

Bakan Kılıç, burada öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, çözüm süreciyle ilgili karartma süreci uygulandığını dile getirerek, "Bu ülke terör meselesini çözüme kavuşturursa bizi kimse tutamaz" diye konuştu.

Şehit cenazeleri gelmediği, terörle mücadelede kayıplar verilmediği takdirde iktidarı yıpratmanın daha zor olacağını anlatan Kılıç, "İktidarı yıpratmanın haklı gerekçeleri bulunamayacak. Biz demiyor muyuz ki 'Yeter ki bu mesele Türkiye'nin gündeminden çıksın, yeter ki Türkiye Cumhuriyeti'nin büyümesini istemeyen bir takım çevreler terör örgütünü ve yandaşlarını bir maşa olarak kullanma imkanını kaybetsin'. Bedelse biz o bedeli ödemeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Bakan Kılıç'a üniversite tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Kılıç'a cübbe giydirdi.

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA