Kutlu Doğum, Turhal'da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Tokat’ın Turhal İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle çok sayıda etkinlik düzenleyeceğini açıkladı.

Müftülük yetkilileri, etkinlikler kapsamında konferans ve seminerler, kamu kurum kuruluş, hastane, çocuk esirgeme kurumu ziyaretleri, vatandaşlara kutlu doğum pilavı ve gül dağıtımı, çocuk şenliği, hatim ve mevlit programları gibi faaliyetler düzenleyeceklerini belirtti.

Kutlu Doğum Haftası’nın İslam Alemi için büyük önem taşıdığını vurgulayan Turhal Müftüsü Mehmet Akpınar, programlarının uzun soluklu olması ve daha çok vatandaşa ulaşması amacıyla farklı mekanlarda, farklı etkinlikler tertipleyeceklerini dile getirdi. Her geçen gün bu tür etkinliklere halkın ilgisinin daha da artığını belirten Müftü Mehmet Akpınar, ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kutlu doğum ay’ının bu yıl dolu dolu geçeceğini ifade etti.

Akpınar, "Müftülük olarak her yıl çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz. Burada amaç birçok insana ulaşarak Hz. Peygamber'in (sav) kutlu mesajını ulaştırmak ve O’nu tanıttırmaktır. İnsanlık son Peygamber Hz.Muhammed (sav) ile insan olmanın onur ve şerefi ile asıl kimliğine kavuşmuştur. O’nu (sav) anmaktan öte, anlamak ve bu anlamayı da hayatımıza tatbik etmek daha önemlidir. O’nun evrensel mesajını dünyaya yaymanın yolu, O’nun misyonunu anlamaktan geçer. Ben Kutlu Doğum ayının ilçe halkımıza ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.