Boston'da Patlamalar: 2 Ölü, 100'den Fazla Yaralı

ABD'nin Boston kentindeki maraton sırasında meydana gelen patlamalarda 2 kişi öldü, en az 23 kişi yaraladı.

Boston'da Patlamalar: 2 Ölü, 100'den Fazla Yaralı
Boston Globe gazetesi, yaralı sayısının 100'den fazla olduğunu duyurdu. Bugün koşulan ünlü Boston Maratonu'nda yaşanan patlamalar büyük paniğe neden oldu. Bitiş çizgisine yakın bir noktada ard arda gerçekleşen 2 patlamada şu ana kadar 2 kişi öldü. Yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Polis ekipleri, şehirdeki bir kütüphanede de üçüncü bir bomba bulunduğunu, bunun da maratondaki bombalarla ilişkili olabileceğini açıkladı.

Patlamanın ardından Washington'da Beyaz Saray çevresi güvenlik çemberine alındı. New York'ta da güvenlik tedbirleri artırıldı. Boston Polis Departmanı, patlamanın nedeninin henüz bilinmediğini, araştırmanın geniş kapsamlı sürdüğünü duyurdu. 1897 yılından beri yapılan Boston Maratonu aynı zamanda dünyadaki en büyük 6 maratondan birisi. Yıllık ortalama 500 bin seyircisi olan maratona ön elemeleri geçen sporcular katılabiliyor. Boston'da meydana gelen patlamaların ardından kentin 70 kilometre güneyindeki Pilgrim Nükleer Güç Santrali'nde sıkı tedbirler alındı. Tesise giren araçların teker teker kontrol edildiği belirtildi .