Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mazı'dan Açıklama

Adıyaman Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fikret Mazı, "Adnan Menderes, Demirel ve Özal döneminde elde edilen kazanımlar oldu ama bu kazanımlar, arkasından gelen koalisyon hükümetleri nedeniyle heba edildi''dedi.

Mazı, AK Parti Osmaniye İl Teşkilatı'nın Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor" konulu konferansta yaptığı konuşmada, başkanlık sisteminin Turgut Özal ve Süleyman Demirel döneminde de gündeme geldiğini söyledi.

Siyasi istikrarın ülkenin kalkınmasındaki önemine değinen Mazı, "Adnan Menderes, Demirel ve Özal döneminde elde edilen kazanımlar oldu. Ama bu kazanımlar, arkasından gelen koalisyon hükümetleri nedeniyle heba edildi" dedi.

AK Parti'nin de güçlü ve istikrarlı bir iktidar olduğunu belirten Mazı şunları kaydetti:

"1970-1980 yılları arasında tam 12 hükümet değiştirmişiz. Seçim barajını yüzde 5'e indirdiğiniz anda meclise girecek parti sayısı 10 olacak. Meclis'te 10 parti ve 4 partiden oluşan bir koalisyon hükümeti düşünün. Koalisyonların bu memlekete nasıl zarar verdiğini biliyoruz. Ülkemiz, siyasi istikrarın artık ne kadar güzel bir şey olduğunu yaşadı. Birçok yasalar şu geçtiğimiz 3-5 sene içerisinde AK Parti iktidarı zamanında değiştirildi ve günün koşullarına uyarlandı. Biz, en temel sorunlarımızda bile yasa çıkartamaz dönemleri yaşadık. Şimdi ise geçmişten tecrübe edindik ve belli bir noktaya geldik. Başkanlık sistemi dünyada 40'a yakın ülkede uygulanıyor. Bu sadece Türkiye'de tartışılan bir konu."

Konferansa, partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Ömer Yıldız

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA