AB Dış İlişkiler Temsilcisi Ashton, Arnavutluk'ta

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, 23 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin Arnavutluk demokrasisi için test niteliğinde olduğunu belirtti.

Ashton, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani'yi cumhurbaşkanlığı binasında ziyaret etti.

Arnavutluk Cumhurbaşkanlığı'ndan, basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Nişani'nin görüşmede, bölgedeki istikrarın sağlanması adına yaptığı katkılardan ve Kosova-Sırbistan arasındaki müzakerelerde üstlendiği arabuluculuk rolünden dolayı Ashton'a teşekkür ettiği kaydedildi.

-Ashton-Berişa görüşmesi-

Ashton, daha sonra, Başbakan Sali Berişa ve ana muhalefetteki Sosyalist Parti Genel Başkanı Edi Rama ile ayrı ayrı görüştü.

Basına kapalı yapılan görüşmelerin ardından Sheraton Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Ashton, Arnavutluk'ta 23 Haziran'da yapılacak genel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, genel seçimlerin, Avrupa standartlarına uygun yapılması gerektiğine işaret eden Ashton, "genel seçimlerin Arnavutluk demokrasisi için test niteliğinde" olduğunu vurguladı.

Ashton, AB'nin, Arnavutluk'taki seçimleri yakından takip edeceğini belirterek, "Arnavutluk son yıllarda hissedilir derece ilerleme kaydetti.

Birleşmiş Milletler , Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve NATO üyesi olan Arnavutluk, AB üyeliğine doğru yürümektedir" dedi.

Ashton, Arnavutluk'un bölgedeki yapıcı rolünü devam ettirebilmesi adına, milliyetçi yaklaşımlara son verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Tiran - Kayhan Gül

Yayıncı: Ferhat Demircan
Kaynak: AA