Turkcell Genel Müdürü Ciliv: Bağımsız Üye Atanması İşleri Hızlandıracak

Ortaklar arasındaki ihtilaflar ve yönetim kurulu konusunda suskun kalmayı tercih eden Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, bu konuda ilk kez konuştu.

Ciliv, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'nun şirket yönetimine yaptığı atamalarla ilgili, "Geçiş döneminde de olsa yönetim kurulunun istikrarlı yapıya kavuşması işleri hızlandıracaktır. Turkcell, Türkiye için önemli bir takım ve yapması gereken daha çok iş var." dedi.

Süreyya Ciliv, Skytürk360 TV'de konuk olduğu Üç Nokta programında, şirket yönetimine yapılan atamalardan sektördeki gelişmelere pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. SPK, bir süre önce eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Bezmi Alem Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça'yı Turkcell'e bağımsız üye olarak atamıştı. Ciliv, "Yönetim kurulu son 3 senede ciddi bir sıkıntı içindeydi. Bu sıkıntıları çözecek SPK tebliğinin gereğini Turkcell 9 aydır yapmadı. Bu yüzden atamayı SPK yaptı. Atamaları olumlu ve yapıcı buluyoruz. Bizi destekleyecek yönetim kuruluyla Turkcell'in önü çok açık. Türkiye'ye daha fazla katkıda bulunacağımıza inanıyorum." dedi.

Yeni üyelerle birlikte 'yönetim' kaynaklı problemlerin geride kalacağını öngören Ciliv, ortakların kendi bağımsız üyelerini seçtiğinde söz konusu 3 ismin değişebileceğini ifade etti.

Büyüme stratejisilerinin mobil internet odaklı olacağını aktaran Turkcell Genel Müdürü, Turkcell Teknoloji'de çalışan 460 yazılım mühendisinin sadece software (yazılım) ile meşgul olmadığını, aynı zamanda piyasada çok tutulan T serisi akıllı cihazları geliştirdiğini ifade ederek, diğer taraftan İzmit Gebze'de yerli tablet üretimine hazırlandıklarını aktardı. Süreyya Ciliv, Türkiye'nin mobil teknoloji trenini kaçırmadığını aksine genç ve iyi eğitimli nüfusu sayesinde aktör konumuna yükseleceğini belirterek, cep telefonunun nüfusu kapsama alanı itibarıyla Türkiye'nin dünyada ilk sırada yer aldığına işaret ederek, şunları söyledi: "Ulaştırma Bakanlığı'nın nüfusu 300 ve altında olan yerleşim birimlerinde de cep telefonuyla haberleşme imkanı sağlayacak Evrensel projesinin ihalesini kazandık. İki yıl sonra insanın yaşadığı her yerde 'alo' dedirten ülke unvanı da Türkiye'nin olacak. Turkcell'deki 3G Amerika'daki 4G'den hızlı. Bunu Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak söylüyor. Saniyede 1000 megabit hızında Fiber internetle dünyada ilk dört ülkeden biriyiz. Bunlardan daha önemli bir şey var ki o da herkesin kendine güveni geldi."