Elazığ'da Kariyer ve Girişimcilik Günleri Etkinliği Düzenlendi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, tüccarın toplum içerisinde saygı duyulan insan olduğunu ifade ederek, “Toplumda rol model olan ve her kesimin örnek aldığı kişilerin, sayısının artması ve toplum tarafından da desteklenmesi gerekmektedir” dedi.

Elazığ'da Kariyer ve Girişimcilik Günleri Etkinliği Düzenlendi
İş Kur Elazığ İl Müdürlüğü tarafından “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” çerçevesinde “Kariyer ve Girişimcilik Günleri” etkinliği Fırat Üniversitesi (FÜ) Bilgisayar Mühendisliği Konferans Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe, Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı M.Süleyman Selmanoğlu, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, ETSO Başkanı Ali Şekerdağ, İş Kur Elazığ İl Müdürü Tahir Cevher, üniversite öğretim üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kariyer günleri etkinliği kapsamında bir konuşma yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, “Genç İstihdamın Desteklenmesi Operasyonu kapsamında İş-Kur tarafından organize edilen 'Girişimcilik ve Kariyer Günleri' etkinliklerinin hayırlı olacağını temeni ediyorum. Kariyer, kişinin, yaşamın aktif ve üretken yıllarını kullanarak geliştirdiği ve genelde çalışma hayatının sonuna dek sürdürdüğü, iş ya da pozisyon olarak geldiği noktayı tanımlamaktadır. Bir başka bakış açısıyla Kariyer, seçilen bir yolda ilerlemek ve bunun sonucunda daha fazla deney ve yetenek kazanmak, daha fazla sorumluluk üstlenmek, daha fazla saygınlık elde etmek olarak da tanımlanabilir. Günlük hayatımıza sonradan giren kavramlardan olan kariyer, aslında kültür hayatımızın derinliklerinde bulunmakta ve çok sayıda deyim ve atasözleriyle bizleri geleceğe hazırlamaktadır. Mustafa Kemal Atatürk 'Tüccarı' tarif ederken, 'Milletin emeğini ve üretimini kıymetlendirmek için, eline ve zekasına emniyet edilen ve bu emniyete liyakat göstermesi gereken adamdır' diyerek bir tüccar için kariyerin doruk noktasını işaret etmiştir. Hz. Mevlana da, 'Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün' sözüyle; toplum içerisinde, itibarlı, saygın, toplumun değerleriyle örtüşen ve bugün kariyer sahibi şahsiyet olarak tanımladığımız kişilerde olması gereken en önemli meziyeti işaret etmiştir. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yapmış olduğumuz girişimler, çalışmalar, bilgilendirme faaliyetleri, projeler ve etkinliklerle, Elazığ’da Atatürk’ün tarif ettiği 'Tüccar' tanımına uygun esnaf sayısını artırarak, ilin kalkınma ve gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Ülkelerin kalkınıp gelişmesi, belli bir hedefi ve idealleri olan gençlerle ancak mümkündür. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefi olan Türkiye’nin, çok iyi bir gelecek planlaması yapması ve genç nüfusun buna hazırlanması gerekiyor. Bu anlamda, toplum önüne çıkan ve 'Rol model' olarak takdim edilen kişi ve kurumların, gençler tarafından çok iyi sorgulanması ve neyin örnek alınacağının iyi bilinmesi gerekiyor. Gençlerimizin aldıkları eğitimi daha ileriye taşıyarak, kendilerini sürekli olarak geliştirmeleri ve başkalarından farklı bir duruş sergileyerek farkındalık oluşturmaları ve çok çalışmaları, kanımca 'Kariyer' kavramının formülünü oluşturmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA