Bekir Bozdağ: “türk Kızılay’ına Yönelik Bir Saldırı Değildir”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'de 5 kişinin ölümü 3’ü Türk 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının Türk Kızılay’ına yönelik olmadığını açıkladı.

Bozdağ, “Türk Kızılay’ına ve Türk görevlilerine yönelik bir saldırı değildir, tamamıyla Somali’de mahkemeye dönük bir saldırıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.

Programa Bakan Bozdağ’ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile çok sayıda partili katıldı.

Bozdağ, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilerin Somali’deki bombalı saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.

Somali’deki saldırıda yaralanan vatandaşlara acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Bakan Bozdağ, “Yaralanan vatandaşlarımızın hayati tehlikesi yok. Şu anda durumları gayet iyi Türkiye’den bir ambulans uçak Mogadişu ya geçecek ve yarın onları alıp Ankara’ya getirecek ve tedavileri Türkiye’de devam edecek. Şu anda kaygılanacak herhangi bir durum yok. 3 tane görevlimiz yaralı durumda ama yaraları hafif, herhangi bir hayati tehlikeleri söz konusu değil. Buna rağmen özel ambulans uçak onları alıp Türkiye’ye getirecek ve tedavileri burada devam edecektir” dedi.

BOZDAĞ: “TÜRK KIZILAY’INA YÖNELİK BİR SALDIRI DEĞİLDİR” Düzenlenen saldırının Çadırkente yardım götüren Türk Kızılay’ına yönelik yapıldığı iddialarını yalanlayan Bozdağ, “Burada bir yanlışı düzeltmekte fayda görüyorum. Bu saldırı oradaki Türk Kızılay’ına, oradaki çalışanlara yapılmış bir saldırı değildir. Bugün orada mahkemeye dönük bir saldırı yapılıyor. Türk Kızılay’ının araçları genel kurula canlı bağlantı yapmıştı o bağlantıdan dönerken, patlama yerinden geçtiği sırada geçerken bir patlama oluyor ve o olay üzerine yaralanma oluyor. Somalili şoför hayatını kaybediyor. Ona da Allahtan rahmet diliyorum. Türk Kızılay’ının araçları ve görevlileri var, onlar yaralı. Türk Kızılay’ına ve Türk görevlilerine yönelik bir saldırı değildir, tamamıyla Somali’de mahkemeye dönük bir saldırıdır” diye konuştu.

Bakan Bozdağ, toplantının ardından yaptığı açıklamanın ardından buradan ayrıldı .
Kaynak: İHA